Bunătatea și efectele sale terapeutice

din 05 decembrie

Exerciții experiențiale de generozitate, recunoștință și compasiune.

Acest atelier este modul meu de a fi recunoscătoare și de a dărui o parte din tot ceea ce am primit în acest an!

Mai presus de clișee, de #21dezilederecunoștință#, în apropierea Sărbătorilor de iarnă bunătatea chiar își croiește mai ușor drumul de la o ființă la alta, magia sărbătorilor ne conectează mai profund și mai autentic, atât la noi înșine, cât și la ceilalți.

Fiind de structură (și formare psihoterapeutică) umanistă, cred în ideea lui Winnicot care susține că oamenii sunt fundamentali buni, iar generozitatea, toleranța, recunoștința, compasiunea sunt trăsături inerente naturii umane, chiar dacă din cauze „dereglatoare", aceste trăsături devin mascate  sau suprimate. La fel cum cred în reverberație - în efectul de undă de influență - în sensul că pentru oricare dintre noi, bunătatea va impacta și va persista peste timp, chiar dacă acest lucru ne va rămâne necunoscut sau imperceptibil.

Dincolo de alte dimensiuni ale bunătății (filozofică, spirituală etc.) în acest atelier, o să abordăm partea psihologică, terapeutică a bunătății. O să discutam despre spectrul bunătății, al generozității, de la polul sănătos, la cel nesănătos (ca origine, impact, reacție), despre mecanismele psihologice și despre metamorfozele generozității, recunoștinței și compasiunii.

Așa ca, în prima parte, vă invit la un dialog experiențial despre a dărui și a primi, menit să aducă mai multă claritate și un anumit nivel de conștientizare cu privire la propria persoană raportată la dimensiunea bunătății. 

În a doua parte, vom parcurge câteva exerciții experiențiale, pentru a aduce generozitatea, recunoștința, compasiunea, din abstract în concret, ca ea să fie manifestată, prin implicarea personală.

Sper ca prin intermediul acestui atelier, nu doar să  manifestați bunătate față de ceilalți, ci să vă facă mai conștienți de voi înșivă și mai ancorați în bunătatea voastră esențială, pentru că aceasta este o resursă interioară puternică (dacă nu - cea mai puternică!).

 

Cost: Există un altfel de cost: ceva creat de tine (un obiect, un desen, etc) sau un obiect la care ții destul de mult și la care ești dispus să renunți (pe care sa-l aduci la începerea atelierului ca să-l poți oferi).

 

Facilitator/Psihoterapeut: Alexandra Secanu: psiholog clinician și psihoterapeut în supervizare (formare în psihoterapia experiențială a unificării centrată pe copil-adult-cuplu-familie). Dincolo de structura de psihoterapeut experiențialist, am participat la diferite workshopuri de formare, în diferite contexte, ceea ce m-au determinat să privesc mult mai complex și mai integrat abordarea dezvoltării și terapiei copilului și adultului: Practica la Centrul de Plasament pentru copii și adolescenți „Pinocchio", „Parenting prin joacă" L.Cohen, Gordon Effectiveness Training - Parenting, „Parenting din interior către exterior” - D. Siegel,” „Psihoterapie prin dans și mișcare la copii și adulți”- Jill Bounce, „Terapie prin dans și mișcare în tratamentul traumei”, Maria Sangiorgi, „Psihotaumatologie“ - Franz Ruppert.

Prin participarea la eveniment îți dai acordul pentru realizarea și folosirea fotografiilor la promovarea evenimentelor.

Dacă nu mai poți ajunge, te rugăm să intri pe email-ul de confirmare și să apeși pe secțiunea AICI, ca astfel să lași locul liber altcuiva

Domeniu

Psihoterapie și dezvoltare personală

Dată începere

Joi, 5 decembrie 19:30

Dată final

Joi, 5 decembrie 21:00

Cost

GRATUIT

Locație

Respiro Lounge,
Str. Biserica Doamnei nr. 3

Social Media

Fii la curent cu noutățile, urmărește-ne:

Susține proiectele Asociației Respiro

Fii voluntar
Te așteptăm alături de noi dacă dorești să te implici împreună cu echipa Respiro într-unul din următoarele domenii: consiliere psihologică, redactare articole sau alte materiale educative, speaker evenimente, găzduire evenimente.
Trimite-ne CV-ul tău și o scrisoare de intenție pe adresa de e-mail: contact@respiro.ro!

Donează
Influențând viața unui om poți influența o lume!
Poți face diferența în viața unui tânăr! Prin contribuția ta vei face posibil accesul la servicii profesionale de consiliere psihologică și resurse pentru dezvoltarea socio-emoțională a tinerilor lipsiți de resurse financiare.
Susține activitatea Asociației Respiro făcând o donație în contul:
CIF: 33421979
IBAN: RO95BREL0002001722140100 Libra Bank

Apasă butonul donează și vei fi direcționat către operatorul de plată cu cardul. Îți mulțumim!