Bunătatea și efectele sale terapeutice

din 05 , decembrie

Exerciții experiențiale de generozitate, recunoștință și compasiune.

Acest atelier este modul meu de a fi recunoscătoare și de a dărui o parte din tot ceea ce am primit în acest an!

Mai presus de clișee, de #21dezilederecunoștință#, în apropierea Sărbătorilor de iarnă bunătatea chiar își croiește mai ușor drumul de la o ființă la alta, magia sărbătorilor ne conectează mai profund și mai autentic, atât la noi înșine, cât și la ceilalți.

Fiind de structură (și formare psihoterapeutică) umanistă, cred în ideea lui Winnicot care susține că oamenii sunt fundamentali buni, iar generozitatea, toleranța, recunoștința, compasiunea sunt trăsături inerente naturii umane, chiar dacă din cauze „dereglatoare", aceste trăsături devin mascate  sau suprimate. La fel cum cred în reverberație - în efectul de undă de influență - în sensul că pentru oricare dintre noi, bunătatea va impacta și va persista peste timp, chiar dacă acest lucru ne va rămâne necunoscut sau imperceptibil.

Dincolo de alte dimensiuni ale bunătății (filozofică, spirituală etc.) în acest atelier, o să abordăm partea psihologică, terapeutică a bunătății. O să discutam despre spectrul bunătății, al generozității, de la polul sănătos, la cel nesănătos (ca origine, impact, reacție), despre mecanismele psihologice și despre metamorfozele generozității, recunoștinței și compasiunii.

Așa ca, în prima parte, vă invit la un dialog experiențial despre a dărui și a primi, menit să aducă mai multă claritate și un anumit nivel de conștientizare cu privire la propria persoană raportată la dimensiunea bunătății. 

În a doua parte, vom parcurge câteva exerciții experiențiale, pentru a aduce generozitatea, recunoștința, compasiunea, din abstract în concret, ca ea să fie manifestată, prin implicarea personală.

Sper ca prin intermediul acestui atelier, nu doar să  manifestați bunătate față de ceilalți, ci să vă facă mai conștienți de voi înșivă și mai ancorați în bunătatea voastră esențială, pentru că aceasta este o resursă interioară puternică (dacă nu - cea mai puternică!).

 

Cost: Există un altfel de cost: ceva creat de tine (un obiect, un desen, etc) sau un obiect la care ții destul de mult și la care ești dispus să renunți (pe care sa-l aduci la începerea atelierului ca să-l poți oferi).

 

Facilitator/Psihoterapeut: Alexandra Secanu: psiholog clinician și psihoterapeut în supervizare (formare în psihoterapia experiențială a unificării centrată pe copil-adult-cuplu-familie). Dincolo de structura de psihoterapeut experiențialist, am participat la diferite workshopuri de formare, în diferite contexte, ceea ce m-au determinat să privesc mult mai complex și mai integrat abordarea dezvoltării și terapiei copilului și adultului: Practica la Centrul de Plasament pentru copii și adolescenți „Pinocchio", „Parenting prin joacă" L.Cohen, Gordon Effectiveness Training - Parenting, „Parenting din interior către exterior” - D. Siegel,” „Psihoterapie prin dans și mișcare la copii și adulți”- Jill Bounce, „Terapie prin dans și mișcare în tratamentul traumei”, Maria Sangiorgi, „Psihotaumatologie“ - Franz Ruppert.

Prin participarea la eveniment îți dai acordul pentru realizarea și folosirea fotografiilor la promovarea evenimentelor.

Dacă nu mai poți ajunge, te rugăm să intri pe email-ul de confirmare și să apeși pe secțiunea AICI, ca astfel să lași locul liber altcuiva

Domeniu

Dată începere

Joi, 5 decembrie 19:00

Dată final

Joi, 5 decembrie 21:00

Cost

GRATUIT

Locație

Respiro Lounge,
Str. Biserica Doamnei nr. 3

Înscrie-te acum

inscrie-te

Înscrie-te la eveniment

Vei primi un e-mail în cel mai scurt timp privind toate detaliile închirierii: disponibilitate, reguli de ordine interioară, pachetul de servicii inclus și prețul.

GRATUIT

Alte Evenimente

Terapie prin joc și dramaterapie

Avem un grup de persoane cu suflet mare și dornici de a desluși cele mai frumoase taine ale terapiei de grup. te invităm să te alături grupului. Este benefic pentru fiecare dintre noi să ne î...

Mai 3 locuri GRATUIT

Atelierul lui Moș Crăciun

Darul din suflet – atelier de dezvoltare personală pentru părinți și copii   Cum ar fi ca de Crăciun să îți oferi ție și copilului tău un altfel de cadou?  Un cadou care...

Glowing skin is always in

De câte ori te uiți în oglindă pe zi? Ți s-a întâmplat să spui: „ce bine era dacă aș fi putut ascunde tenul meu azi”? Am pregătit un eveniment special dedicat te...

Mai 16 locuri 85.00 RON

Gestionarea emoțiilor negative

Cum să ne recăpătăm autocontrolul   Emoțiile noastre au o dinamică specifică. În mod curent, numim emoții negative acele emoții care nu ne plac, iar pozitive pe cele care ne face plăc...

Mai 19 locuri 70.00 RON

Cum să crești încrederea în sine a copilului tău! Copilul vine pe lume ca o coală albă de hârtie, iar stima lui de sine, valoarea pe care și-o acordă sunt un produs...

Mai 9 locuri 80.00 RON