Seară de muzică

din 20 februarie

Sara Stroici și Andreea Dobia vă invită la o discuție liberă care va urmări firul roșu al istoriei muzicii, de la începuturi până în zilele noastre. Vor fi subliniate, atât prin cuvânt cât și prin interpretare la vioară și la pian, principalele curente, urmărind dezvoltarea muzicii și descoperirea contextului cultural-artistic specific. Veți putea asculta muzică specifică diferitelor perioade, urmărind diferențele stilistice și schimbările care au survenit în privința dezvoltării instrumentelor și, bineînțeles, a întregului act artistic. 

Sara Stroici a început studiul viorii cu doamna profesor Maricica Gheorghieș la Liceul de Arte „Victor Brauner” din Piatra Neamț. În cadrul Universității Naționale de Artă „George Enescu” din Iași și-a perfecționat studiile sub îndrumarea regretatului prof. univ. dr. Anton Diaconu, iar în anul 2012, prin intermediul unei burse de studii, a fost studenta violonistului Georg Eggner la Joseph Haydn Konservatorium, Eisenstadt, Austria. Ultimii ani de studii universitare și ciclul studiilor de masterat absolviți sub îndrumarea doamnei prof. univ. dr. Elena Ovănescu-Pîrvu, au relevat o predilecție în abordarea repertoriului violonistic și cameral din prima jumătate a secolului al XX-lea. Acest fapt a constituit un imbold de cercetare a temei ”Vioara în creații ale compozitorilor Eugène Ysaÿe, George Enescu, Serghei Prokofiev” în cadrul studiilor de doctorat la Universitatea Națională de Muzică din București, sub îndrumarea domnului prof. univ. dr. Șerban-Dimitrie Soreanu.

Andreea Dobia a studiat pian principal la Liceul de Muzică „George Enescu” din București, la clasa doamnei profesor Ileana Busuioc. În timpul studiilor universitare a activat în concerte și recitaluri pe plan național și internațional, în colaborare cu artiști vocal și instrumentiști. Repertoriul abordat este variat, din baroc în contemporaneitate. Din 2016 este pianist acompaniator în cadrul Teatrului Național de Operetă și Musical ”Ion Dacian” din București. Afinitatea pentru pianistica în acompaniament este dezvoltată în cadrul studiilor doctorale la Universitatea Națională de Muzică din București, sub îndrumarea domnului prof. univ. dr. Șerban-Dimitrie Soreanu, cu tema „Abordarea stilistică a acompaniamentului în creațiile vocale ale lui Mihail Jora”. 

Locație: Str. Biserica Doamnei, nr. 3

Preț: Intrarea este liberă pe baza înscrierii. În cadrul evenimentul se poate face o donație către Asociația Respiro pentru suștinerea activității.

Domeniu

Educație și cultură

Dată începere

Joi, 20 februarie 19:00

Dată final

Joi, 20 februarie 21:00

Cost

GRATUIT

Locație

Respiro Lounge,
Str. Biserica Doamnei nr. 3

Social Media

Fii la curent cu noutățile, urmărește-ne:

Susține proiectele Asociației Respiro

Fii voluntar
Te așteptăm alături de noi dacă dorești să te implici împreună cu echipa Respiro într-unul din următoarele domenii: consiliere psihologică, redactare articole sau alte materiale educative, speaker evenimente, găzduire evenimente.
Trimite-ne CV-ul tău și o scrisoare de intenție pe adresa de e-mail: contact@respiro.ro!

Donează
Influențând viața unui om poți influența o lume!
Poți face diferența în viața unui tânăr! Prin contribuția ta vei face posibil accesul la servicii profesionale de consiliere psihologică și resurse pentru dezvoltarea socio-emoțională a tinerilor lipsiți de resurse financiare.
Susține activitatea Asociației Respiro făcând o donație în contul:
CIF: 33421979
IBAN: RO95BREL0002001722140100 Libra Bank

Apasă butonul donează și vei fi direcționat către operatorul de plată cu cardul. Îți mulțumim!