Realismul magic și propriile fantasme: atelier experiențial peste 2 ore

„Era tot ce mai rămăsese dintr-un trecut a cărui nimicire nu ajungea să se consume, deoarece continua să se nimicească indefinit, consumându-se pe dinăuntru, sfârşindu-se în fiecare clipă, dar neajungând niciodată să se sfârşească pe deplin”, scria cu al său condei inconfundabil Gabriel Garcia Marquez, într-unul dintre romanele care au captat caracterul realismului magic, „Un veac de singurătate”.

Realismul magic este un curent artistic care caracterizează literatura şi artele ce îmbină lumea reală, palpabilă, cu un ,,element ireductibil”, ireal, aparţinând uneori lumii onirice.

Realitatea este un joc diferit pentru fiecare dintre noi; unii o percep ca o lume lipsită de credință și speranță, în timp ce alții nu pot trăi fără sacralitate.

Dar ce e real până la urmă?

Inima ta care bate, zâmbetul mamei tale, nemulțumirea managerului tău, vacanța din care tocmai te-ai întors, anotimpul în care te afli?

Și dacă este, cât este real și cât este fantasmă?

Freud descria fantasma ca pe un scenariu imaginar în care oricare dintre noi este personaj principal și care, într-o formă deghizată sau deformată, prin intermediul unei reverii, se conturează împlinirea unei dorințe inconștiente.

Te invit la acest atelier, unde vom explora împreună realitatea ta, dorințele și visurile tale, poate chiar fantasmele tale și măsura în care ele aduc echilibru, armonie și recunoștință în viața ta.

Pentru această experiență, ne vom folosi de culori, sunet, carduri metaforice, utilizând terapia prin artă, meditații creative, și alte provocări menite să te energizeze, să creeze un cadru în care să interacționezi cu ceilalți, dar și să pornești în drumul către tine.

Experiența la care te invit este una ludică și cu puțin noroc, benefică, cu atmosferă relaxantă, într-un cadru securizant, cu muzică, limonadă și iz de vară.

Te voi însoți în călătoria ta, eu: 
Gina Ilie, psiholog clinician sub supervizare, art-terapeut, psihoterapeut experiențial-unificator, psihosexolog, consilier pentru dezvoltare personală, autoare a cărții „Art-terapia și dezvoltarea personală la adolescenți”, editura SPER și fondatoare a Centrului de Consiliere și Dezvoltare Personală, Elan Therapy.
Și... dincolo de toate aceste titulaturi, eu, omul curios de tine, despre tine, pasionat de artă și muzică și cu crezul că (încă) se poate trăi frumos!

Taxă de înscriere = 50 lei

* Taxa pentru eveniment acoperă plata lectorului și susține activitatea Asociației Respiro. Îți mulțumim!

CHANGE OF PLANS? Dacă nu mai poți ajunge, te rugăm să intri pe e-mail-ul de confirmare și să apeși pe secțiunea AICI, ca astfel să lași locul liber altcuiva. Locurile sunt limitate și ne dorim ca oamenii interesați să aibă acces la evenimentele noastre. Dacă lipsești de mai multe ori de la evenimentele la care te înscrii, nu vei mai putea să participi. Îți mulțumim pentru înțelegere! 

 

Locuri disponibile: 10

Workshop de caligrafie peste 1 zi

Ce va presupune workshop-ul de caligrafie:
Veţi învăţa mişcările de bază (pe care le veţi putea aplica mai apoi în orice tip de scriere, ba chiar şi în desen şi pictură) și vom studia câteva stiluri caligrafice, cât ne permite timpul. 
Bonus: aplicaţii practice. 
Locația: RESPIRO LOUNGE
Data evenimentului: 20 iunie 
Durata evenimentului: 19:00 - 21:00.
Invitat: Patty Pițurlea.
Ceaiul și gustările sunt din partea casei.

*TAXĂ DE PARTICIPARE= 50 LEI

** MATERIALELE: tocul și penița vor rămâne fiecărui participant înscris la eveniment. Plata se va face în cadrul evenimentului.

**CHANGE OF PLANS? Dacă nu mai poți ajunge, te rugăm să intri pe e-mail-ul de confirmare și să apeși pe secțiunea AICI, ca astfel să lași locul liber altcuiva. Locurile sunt limitate și ne dorim ca oamenii interesați să aibă acces la evenimentele noastre. Dacă lipsești de mai multe ori de la evenimentele la care te înscrii, nu vei mai putea participa. Îți mulțumim pentru înțelegere! 

Locuri disponibile: 2

Relații în spatele cortinei peste 1 zi

Cu siguranță despre relații toți știm câte ceva. Fie că vorbim despre pop-science, fie că ne referim la cursuri intense de reinventare a relațiilor de cuplu, toate par să spună același lucru: relațiile adecvate aduc fericirea. 

Relațiile sunt, în genere, un joc in doi. Un joc cu reguli știute sau nu, un joc amuzant și, pe alocuri, frustrant, un roler-coaster emoțional, dar oricum ar fi, un joc ce merită trăit din plin. 

Workshopul pe care îl propunem este un prilej de decodare a regulilor jocului, a ce se afla dincolo de dinamica vazută a relațiilor de cuplu. 

Dacă îți dorești să afli tips and tricks despre relațiile adecvate, împărtășim din know-how-ul cu privire la relațiile toxice și incidența lor, discutăm despre tipurile de atașament și ce înseamnă dependența în cuplu. 

Facilitatori:

psiholog clinician și consilier psihologic : - Andra Cismaru

                                                                 - Bianca Vătășescu

                                                                 - Denisa Olbojan

TAXĂ DE ÎNSCRIERE = 50 LEI 

* Taxa pentru eveniment acoperă plata lectorului și susține activitatea Asociației Respiro. Îți mulțumim!

* CHANGE OF PLANS? Dacă nu mai poți ajunge, te rugăm să intri pe e-mail-ul de confirmare și să apeși pe secțiunea AICI, ca astfel să lași locul liber altcuiva. Locurile sunt limitate și ne dorim ca oamenii interesați să aibă acces la evenimentele noastre. Dacă lipsești de mai multe ori de la evenimentele la care te înscrii, nu vei mai putea să participi. Îți mulțumim pentru înțelegere! 

Locuri disponibile: 15

Seară de jocuri peste 5 zile

Te invităm pe tine și gașca ta la o seară de jocuri Boardgames.

Unde?
Tocmai în centru la Respiro Lounge, luni, 24 iunie, de la ora 19:00.

TAXĂ DE PARTICIPARE = 10 LEI. 

** CHANGE OF PLANS? Dacă nu mai poți ajunge, te rugăm să intri pe e-mail-ul de confirmare și să apeși pe secțiunea AICI, ca astfel să lași locul liber altcuiva.Locurile sunt limitate și ne dorim ca oamenii interesați să aibă acces la evenimentele noastre. Dacă lipsești de mai multe ori de la evenimentele la care te înscrii, nu vei mai putea să participi. Îți mulțumim pentru înțelegere! 

Locuri disponibile: 17

Între trecut și viitor - investigație pe genogramă peste 5 zile

În cadrul acestui eveniment vom facem cunoștință cu un instrument foarte eficient de lucru, ce se folosește adesea în terapie, și anume GENOGRAMA.
Genograma este o tehnică utilizată în analiza trecutului ce se realizează pe trei sau patru generații. 
Rolul ei este acela de a culege informații și de a le aduce în conștient pentru a putea determina cauzele care au menținut sau mențin o problemă sau o situație în viața prezentă. Pe baza genogramei se pot observa anumite pattern-uri repetitive sau situații experimentate ce pot avea impact asupra mai multor generații. 
Evenimentul are rolul de a va ajuta să înțelegeți cum se realizează o genograma și care poate să fie impactul asupra vieții personale. 

Vom încerca să raspundem la întrebarile voastre cu scopul de a facilita ACCEPTAREA, IERTAREA, IUBIREA, CREDINȚA, pentru că până la urmă acesta este scopul final al unei genograme! 

Agnes Remalia Dragomir este psihoterapeut și psiholog clinician (http://www.psihoconsultanta.ro).

TAXA DE ÎNSCRIERE = 50 LEI 

* Taxa pentru eveniment acoperă plata lectorului și susține activitatea Asociației Respiro. Îți mulțumim!

** CHANGE OF PLANS? Dacă nu mai poți ajunge, te rugăm să intri pe e-mail-ul de confirmare și să apeși pe secțiunea AICI, ca astfel să lași locul liber altcuiva.Locurile sunt limitate și ne dorim ca oamenii interesați să aibă acces la evenimentele noastre. Dacă lipsești de mai multe ori de la evenimentele la care te înscrii, nu vei mai putea să participi. Îți mulțumim pentru înțelegere!

Locuri disponibile: 6