Dan-Silviu Boerescu

Dan-Silviu Boerescu este scriitor și jurnalist, pasionat de vinuri, gastronomie, grădinărit, antichități și istorii neconvenționale, crescător ocazional de iepurași cu papion. Este, în momentul de față, singurul român membru al confreriilor europene ale vinului și gastronomiei fondate în secolul al XIII-lea la Eisenstadt și Paris, îndeplinind funcțiile de șef al Legatului București al Ordo Equestris Vini Europae și consilier gastronomic național al Chaine de Rotisseurs. A publicat peste 30 de volume despre arta culinară, între care „Mâncăruri de altădată, vinuri și vechi băuturi românești”, dar și numeroase cărți despre subiecte precum „Istorii Secrete” sau „Secretele Bucureștilor”, reunite în colecțiile omonime ale Editurii Integral. Fondator al site-urilor bucatarescu.ro și bucatarici.ro, a susținut cursuri la Academia de Studii Economice și Facultatea de Agronomie, în cadrul unor programe europene desfășurate de Vinexpert. Realizator de emisiuni de televiziune precum Bucătărescu sau Anatomia Gustului, a susținut show-uri culinare live în România și peste hotare, fiind, de pildă, invitat special al Convenției Europene de Barbecue (Haga, 2012). Laureat a numeroase premii literare autohtone, în 2009 a fost premiat și la Paris în cadrul Gourmand World Cookbook Awards.


Cursuri:

înapoi la toți profesorii