Curs: Despre design interior și case

Definiția unei case pare simplă. Un spațiu de locuit. Dar este casa doar atât? Evident, nu. Casa e locul unde locuiești, este adevărat, dar existența ei și atât nu este de ajuns. În casa în care locuiești trebuie să te simți… acasă. Acasă te reîncarci de fiecare dată înainte de a o lua de la capăt, zi de zi. Sună banal, evident și pare ușor de înfăptuit.

Doar că aranjarea unei case astfel încât aceasta să treacă de stadiul de simplă coajă care să ofere adăpost la cuibul care îți oferă starea cea bună de care ai nevoie nu este la îndemâna oricui. Este clar că sunt persoane care reușesc acest lucru fără efort. Dar sunt și persoane cărora nu le pasă de acest aspect. Și mai sunt și persoane care se străduiesc să realizeze acest lucru, însă nu reușesc decât până la un punct. Iar din acest punct încolo, doar ajutorul unui specialist poate fi soluția. 

Evident, nu doar casele trebuie să arate bine și, mai ales, să exprime ceva, ci orice fel de spațiu: magazine, restaurante, instituții, școli - toate acestea sunt construite cu un scop, în ele se desfășoară anumite activități și este bine ca felul cum aratăs să îmbine partea funcțională specifică fiecăruia cu una estetică, și ea perfect potrivită.

Prin această serie de prelegeri vă lansăm invitația de a pătrunde în tainele meseriei de designer de interior, care poate fi o meserie în sine sau poate fi o derivație a meseriei de architect. Iar spațiul ce va fi supus analizei va fi tocmai casa, pentru că ea reprezintă locul cel mai la îndemână în care se pot observa lucrurile care lipsesc sau cele care mai trebuie făcute pentru a o transforma în cămin.


CURS 1: Ce înseamnă meseria de designer de interior

De ce ți-ai alege acestă meserie? Ce îți trebuie pentru a fi designer de interior? Cât contează studiile și cât cântărește talentul? Poate să fie oricine designer? Cât face un designer și cât face proprietarul pentru ca rezultatul să fie cel mai apropiat de ideal? Cât din designer și cât din proprietar trebuie să conțină o casă? Este designerul un magician care poate rezolva chiar tot?

CURS 2: Ce înseamnă gata, frumos, potrivit în cazul unei case

Este destul de des întâlnită senzația că o casă nu pare terminată sau că te duce cu gândul la ceva nepotrivit. Oricât de lucrată a fi, îi lipsește ceva, nu are căldura pe care se presupune că trebuie să o aibă. Că, într-un fel sau altul, este într-un punct în care nu este... gata. De ce ar ști un designer unde se află acel punct? Când este o casă gata? Ce înseamnă “gata” pentru o casă? Când este o casă frumoasă? Ce înseamnă “frumos” pentru o casă? Ce influență are moda asupra aspectului casei?

CURS 3: Cum se organizează spațiul și cum se oferă soluțiile

Un designer bun știe o mulțime de lucruri care te pot aduce cu un pas mai aproape de casa pe care ți-o dorești. Sau chiar îți poate oferi soluția pentru a ajunge în acel punct. Și asta doar pentru că, la fel ca un medic, poate diagnostica afecțiunile pe care o are o casă și știe să ofere leacurile potrivite, care ameliorează sau chiar vindecă. Cum stie designerul care este leacul potrivit pentru o anume problema? Cum alege un designer ceea ce trebuie? După ce își dă seama că e bine sau rău? Cum știe clientul că soluția oferită de designer este ceea ce trebuie? Care e proporția dintre funcțional și estetic în propunerea designerului către client?

CURS 4: Cum alege un designer stilul în care va fi amenajată o casă

Cât de mult poate el răspunde dorințelor proprietarului? Care este limita dintre potrivit și kitsch? Unde trebuie să se oprească? Cum știe unde să se oprească? Cum face pentru a-l convinge pe proprietar că ceea ce își dorește nu este potrivit cu spațiul pe care îl deține? Se potrivește orice stil cu orice interior? Cât se poate alege dintr-un stil astfel încât el să fie sugerat îndeajuns? Se poate recrea 100% un stil anume? Cum alege mobilierul și în ce cantitate?

CURS 5: Culoarea și muzica interiorului

Casele cântă. Le putem auzi muzica? Poate un designer să completeze această muzică fără să creeze disonanțe? Cum descoperă un designer care e muzica potrivită unui interior anume? Culoarea - zâna bună sau vrăjitoarea cea rea? Cât de mult influențează culorile senzația cu care este perceput un interior și ce e de făcut pentru a ține în frâu aceste senzații?

Poti plati cu cardul chiar aici sau pe loc, înainte de începerea cursului.

  • Domeniu Creativitate
  • Lector Mugur Kreiss
  • Dată începere Marți , 26 februarie 2019
  • Oră curs 19:00
  • Număr ateliere 0
  • Frecvență săptămânal, marți (o întâlnire dureaza 2h)
  • Tip Teoretic
  • Vârstă minimă 15
  • Cost
  • Înscrie-te acum

    Locuri disponibile: 15

#yourmoment
to share with others.

Social Media

Fii la curent cu noutățile, urmărește-ne:

Susține proiectele Asociației Respiro

Fii voluntar
Te așteptăm alături de noi dacă dorești să te implici împreună cu echipa Respiro într-unul din următoarele domenii: consiliere psihologică, redactare articole sau alte materiale educative, speaker evenimente, găzduire evenimente.
Trimite-ne CV-ul tău și o scrisoare de intenție pe adresa de e-mail: contact@respiro.ro!

Donează
Influențând viața unui om poți influența o lume!
Poți face diferența în viața unui tânăr! Prin contribuția ta vei face posibil accesul la servicii profesionale de consiliere psihologică și resurse pentru dezvoltarea socio-emoțională a tinerilor lipsiți de resurse financiare.
Susține activitatea Asociației Respiro făcând o donație în contul:
CIF: 33421979
IBAN: RO95BREL0002001722140100 Libra Bank

Apasă butonul donează și vei fi direcționat către operatorul de plată cu cardul. Îți mulțumim!