CURS PRACTIC - CUNOAȘTEREA DE SINE PRIN JOC

din 12 decembrie

STUDIOUL DE ARTE este un program alternativ de educație și formare artistică, lansat anul acesta în Municipiul Moinești, Jud. Bacău. Programul își propune să lanseze departamente și ateliere artistice destinate atât actorilor profesioniști, cât și oamenilor preocupați de evoluția personală. Prin urmare, Studioul de Arte „Breasla Actorilor”, deschide în parteneriat cu Asociația Respiro, Atelierul de Cunoaștere de sine prin joc.

Principalul instrument al Atelierului de Cunoaștere de sine prin joc este Interviu cu personajul. 

Acest joc presupune ca participanții să își descopere propriul traseu de construcție a unui personaj, plecând de la sine. 

Coordonatorii din Breasla Actorilor vor fi călăuzele acestui traseu, oferind tehnici și indicații specifice artei actorului. În acest fel, participanții vor sesiza diferențele psihice și comportamentale dintre ei și personajele interpretate.

Curs 1. Integrare socială

În acest prim curs, participanții vor înțelege importanța primelor întâlniri între oameni și vor învăța nu doar să se simtă confortabil, ci și cum să genereze vibe bun asupra persoanelor cu care intră în contact.

Curs 2. Cunoaștere și autocunoaștere

În acest curs, participanții vor prelua, prin joc, instrumente de cunoaștere și autocunoaștere, de dezvoltare a atenției și a puterii de concentrare, cât și de antrenare a simțurilor.

Curs 3. Limbajul gestual

În al treilea curs, participanții vor explora limbajul gestual.

Ei vor dobândi, astfel, conștiență asupra propriului corp și vor învăța să se exprime autentic, viu, intens.

Curs 4. Improvizație scenică

În acest curs, participanții vor primi teme de improvizație, învățând să continue jocul, să asculte și să reacționeze, să definească spații, caractere și acțiuni.

Curs 5. Interviu cu personajul

La această ultimă întâlnire, coordonatorii atelierului vor lua interviu personajelor interpretate de participanți. Ei vor descoperi, astfel, ce înseamnă să fii „în personaj”, să privești lumea cu alți ochi și să îți controlezi corpul, emoțiile și vocea.

 

Prezentare Alex Floroiu:

Alex Floroiu este actor, manager cultural și specialist în educație culturală – teatru. El a absolvit Facultatea de Actorie la Universitatea Hyperion în anul 2013 și Facultatea de Administrație și Afaceri a Universității din București în anul 2017, cu lucrări în procesul de creație al personajului și în managementul de proiect al Centrului Cultural „Lira” Moinești. Alex a fost actor la Teatrul Masca București și Teatrul „Tudor Vianu” Giurgiu, jucând pe mai multe scene din țară și din străinătate. De asemenea, s-a remarcat în producțiile TV – Atletico Textila și Băieți de oraș, cât și în alte scurtmetraje, videoclipuri și reclame. În anul 2017 este atestat ca specialist în educație culturală – teatru de către Ministerul Culturii și Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală. Totodată, participă la festivaluri de teatru pentru copii în calitate de jurizat. În prezent, este actor la Teatrul Stela Popescu București și Președinte la Breasla Actorilor, organizație non-guvernamentală ce derulează proiecte cultural-artistice în întreaga țară.  

 

Prezentare Mihai Hurduc:

Mihai Hurduc este actor de teatru și de film, membru al Breslei Actorilor. În anul 2007, a absolvit Masteratul în Biomecanică și Kinetologie la ANEFS București, iar în anul 2013, Facultatea de Actorie a Universității Hyperion, unde a realizat o lucrare despre călătoria sa în lumea lui Gabriel Garcia Marquez.

De-a lungul carierei sale, Mihai a colaborat cu Teatrul Masca București și Teatrul „Tudor Vianu” Giurgiu, unde a creat notabile roluri de compoziție. De asemenea, slujește teatrul independent, colaborând cu Teatrul Roșu, 8PT, Teatrul Independenților Profesioniști și Teatrul InDArt.

Mihai este recunoscut pentru aparițiile sale din serialul Pro TV – Lecții de viață, cât și din alte videoclipuri muzicale si publicitare. De asemenea, mijloacele sale de expresie l-au recomandat în filmele Dragonheart 4 și Family Royal.

În prezent, îl puteți urmări în „Tulburarea apelor” – regia Cosmin Pleșa, în „Prințul cel obraznic și bătrânul înțelept”, spectacol realizat de Sorin Sandu în cadrul Asociației Culturale AmphiTHEATRROM și în „Trăiește-ți fanteziile”, „Șoimul” și „Nu mor morții când vor viii”, producții ale Teatrului InDArt.

 

 

PREȚ CURS: 150 LEI ( 30 lei/ întâlnire)

Dacă ești student și dorești să urmezi cursul, o poți face în mod gratuit. Trebuie doar să ne trimiți o solicitare în acest sens pe adresa de e-mail: lounge@respiro.ro

 

Domeniu

Dată începere

Miercuri, 12 decembrie 16:00

Dată final

Miercuri, 12 decembrie 18:00

Cost

GRATUIT

Locație

Respiro Lounge,
Str. Biserica Doamnei nr. 3

Social Media

Fii la curent cu noutățile, urmărește-ne:

Susține proiectele Asociației Respiro

Fii voluntar
Te așteptăm alături de noi dacă dorești să te implici împreună cu echipa Respiro într-unul din următoarele domenii: consiliere psihologică, redactare articole sau alte materiale educative, speaker evenimente, găzduire evenimente.
Trimite-ne CV-ul tău și o scrisoare de intenție pe adresa de e-mail: contact@respiro.ro!

Donează
Influențând viața unui om poți influența o lume!
Poți face diferența în viața unui tânăr! Prin contribuția ta vei face posibil accesul la servicii profesionale de consiliere psihologică și resurse pentru dezvoltarea socio-emoțională a tinerilor lipsiți de resurse financiare.
Susține activitatea Asociației Respiro făcând o donație în contul:
CIF: 33421979
IBAN: RO95BREL0002001722140100 Libra Bank

Apasă butonul donează și vei fi direcționat către operatorul de plată cu cardul. Îți mulțumim!