Gestionarea emoțiilor negative

din 15 ianuarie

Cum să ne recăpătăm autocontrolul

 

Emoțiile noastre au o dinamică specifică. În mod curent, numim emoții negative acele emoții care nu ne plac, iar pozitive pe cele care ne face plăcere să le simțim. Pentru că nu ne place să simțim tristețe, dezamăgire, suferință și alte emoții care ne afectează negativ, modul comun de a le gestiona este să le reprimăm, trăind cu impresia că dacă nu le resimțim ele nu mai există. Cu toate acestea, ele încă există iar dinamica lor naturală este să se exprime când ne așteptăm mai puțin.

 

De aceea, cred că este necesar să învățăm să trăim, să eliberăm și să exprimăm acele emoții negative într-un mod sănătos. Din acest motiv am creat un instrument care se numește „Toaleta Emoțională”. Așa cum avem o igienă a propriului corp, trebuie să avem și o igienă emoțională.

Dezvoltată de Marsha Linehan pentru a trata tulburarea de personalitate borderline, terapia comportamentală dialectică (TCD) s-a dovedit eficientă pentru o multitudine de probleme de sănătate mintală, iar cercetările i-au dovedit eficiența, în special, în gestionarea emoțiilor negative, copleșitoare și a suferinței psihologice, fără a pierde controlul și a acționa distructiv.

 

Pentru a beneficia de efectele pozitive ale acestei terapii, în cadrul acestui atelier vom învăța cum să ne dezvoltăm abilitățile în cinci mari domenii psihologice:

-       Toleranța la stres și suferința;

-       Prezența conștientă (mindfulness);

-       Gestionarea emoțiilor negative și igiena emoțională;

-       Comunicare relațională;

-       Eficiența interpersonală;

 

În atelierul „Gestionarea emoțiilor negative” vom învăța exerciții care ne vor ajuta să dezvoltăm o serie de abilități fundamentale cu scopul de a obține rezultate reale și durabile, indiferent de experiența personală.

 

Lectori: 

Sorin Lucaci - PR Editura Herald, psiholog, organizator de evenimente culturale, realizator tv, scriitor.

Claudia Jimeno - coach, specialist în comunicare relațională și dezvoltare personală.

 

- Taxa de participare = 70 lei (se achită în locație înaintea începerii evenimentului). Prin achitarea taxei de participare vei susține și activitatea socială a Asociației Respiro - proiectul de consiliere psihologică gratuită pentru tinerii care nu pot accesa serviciile de consiliere contra cost din motive financiare.

- Dacă nu mai poți ajunge, te rugăm să intri pe email-ul de confirmare și să apeși pe secțiunea AICI, ca astfel să lași locul liber altcuiva.

         IMPORTANT
Știm regulamentul GDPR și vrem să te asigurăm că datele tale personale sunt în siguranță. Noi folosim informațiile personale pentru a vă furniza programul evenimentelor noastre prin e-mail, telefon sau SMS și pentru a vă ține la curent cu eventualele situațiile neprevăzute. În cadrul evenimentului se vor face fotografii pentru promovare pe rețelele sociale. Prin participarea la eveniment îți dai acordul pentru folosirea acestora.

Sorin Lucaci

Claudia Jimeno

Domeniu

Psihoterapie și dezvoltare personală

Lectori

Sorin Lucaci

Claudia Jimeno

Dată începere

Miercuri, 15 ianuarie 19:00

Dată final

Miercuri, 15 ianuarie 21:00

Cost

70.00 de lei

Locație

Respiro Lounge,
Str. Biserica Doamnei nr. 3

Social Media

Fii la curent cu noutățile, urmărește-ne:

Susține proiectele Asociației Respiro

Fii voluntar
Te așteptăm alături de noi dacă dorești să te implici împreună cu echipa Respiro într-unul din următoarele domenii: consiliere psihologică, redactare articole sau alte materiale educative, speaker evenimente, găzduire evenimente.
Trimite-ne CV-ul tău și o scrisoare de intenție pe adresa de e-mail: contact@respiro.ro!

Donează
Influențând viața unui om poți influența o lume!
Poți face diferența în viața unui tânăr! Prin contribuția ta vei face posibil accesul la servicii profesionale de consiliere psihologică și resurse pentru dezvoltarea socio-emoțională a tinerilor lipsiți de resurse financiare.
Susține activitatea Asociației Respiro făcând o donație în contul:
CIF: 33421979
IBAN: RO95BREL0002001722140100 Libra Bank

Apasă butonul donează și vei fi direcționat către operatorul de plată cu cardul. Îți mulțumim!