Medierea învățării: program de îmbogățire instrumentală

din 31 octombrie

Acest atelier abordează atitudinea față de nevoile copiilor, atât cognitive, cât și emoționale și cum putem ajunge la răspunsuri oportune față de acestea. Vom conecta această abordare la elemente din metoda Fereustein, într-o manieră practică oferind o fereastră spre setul de lucru și modalități de mediere a învățării.

De ce metoda Feuerstein? De ce Feuerstein?

Feuerstein susține ca inteligenta este o energie caracterizata prin plasticitate. Acesta este fondatorul Teoriei Învățării Mediate, pe care a operaționalizat-o in Programul de Îmbogățire Instrumentală, o metodă de stimulare a minții și a inimii.

Intenția acestui program de dezvoltare cognitivăr răspunde la întrebări precum:

  • Unde trebuie sa privesc?
  • Cât poti merge intr-o direcție?
  • Ce cauți?
  • Cum îți organizezi și planifici activitatea?
  • Cum te poți adapta și reorganiza?
  • Cum poți face fata noilor provocări ale vieții?
  • Cum selectezi informațiile bune de cele mai puțin bune? 

Când lucrăm cu metoda Feuerstein dezvoltăm abilități pentru necesitățile proprii și ne orientăm către un sistem bine structurat al interacțiunilor sociale, unde fixăm și implementăm propriile principii de viață și strategii optime de a acționa. Scopurile metodei Feuerstein sunt: Stimularea motivației interioare Dezvoltarea deprinderilor de interacțiune socială Creșterea stimei de sine Deblocarea potențialului Constientizarea abilităților și comportamentelor proprii. Fiecare pagina,instrument de lucru este o realitate a vieții, care creează experiențe noi, unde îți poți descoperi și învăța succesul. Vom analiza din perspectiva părintelui și profesorului impactul instrumentelor acestei metode asupra dezvoltării copilului.

Invitați: 

  • prof. Andreea Puiu , drd. Pedagogia fericirii, inițiatoarea campaniilor Cartea de pe catedră și Aleg să fiu un profesor fericit.
  • Pora Elena Cornelia - profesor învățământ primar, logoped și mediator metoda Feuerstein

Taxă de participare = 65 lei  (Participarea ta la acest eveniment va susține activitatea socială a Asociației Respiro - proiectul de consiliere psihologică gratuită pentru tinerii care nu pot accesa serviciile de consiliere contra cost din motive financiar)

* CHANGE OF PLANS? Dacă nu mai poți ajunge, te rugăm să intri pe e-mail-ul de confirmare și să apeși pe secțiunea AICI, ca astfel să lași locul liber altcuiva. Locurile sunt limitate și ne dorim ca oamenii interesați să aibă acces la evenimentele noastre. Dacă lipsești de mai multe ori de la evenimentele la care te înscrii, nu vei mai putea să participi. Îți mulțumim pentru înțelegere!

IMPORTANT!

Știm că ai auzit multe despre GDPR și vrem să te asigurăm că datele tale personale sunt în siguranță. Noi folosim informațiile personale pentru a vă furniza programul evenimentelor noastre prin e-mail, telefon sau SMS și pentru a vă ține la curent cu toate situațiile neprevăzute.

În cadrul evenimentului se vor face fotografii pentru promovare pe rețelele sociale. Prin participarea la eveniment îți dai acordul pentru folosirea acestora.

 

 

Domeniu

Dată începere

Joi, 31 octombrie 19:00

Dată final

Joi, 31 octombrie 21:00

Cost

GRATUIT

Locație

Respiro Lounge,
Str. Biserica Doamnei nr. 3

Social Media

Fii la curent cu noutățile, urmărește-ne:

Susține proiectele Asociației Respiro

Fii voluntar
Te așteptăm alături de noi dacă dorești să te implici împreună cu echipa Respiro într-unul din următoarele domenii: consiliere psihologică, redactare articole sau alte materiale educative, speaker evenimente, găzduire evenimente.
Trimite-ne CV-ul tău și o scrisoare de intenție pe adresa de e-mail: contact@respiro.ro!

Donează
Influențând viața unui om poți influența o lume!
Poți face diferența în viața unui tânăr! Prin contribuția ta vei face posibil accesul la servicii profesionale de consiliere psihologică și resurse pentru dezvoltarea socio-emoțională a tinerilor lipsiți de resurse financiare.
Susține activitatea Asociației Respiro făcând o donație în contul:
CIF: 33421979
IBAN: RO95BREL0002001722140100 Libra Bank

Apasă butonul donează și vei fi direcționat către operatorul de plată cu cardul. Îți mulțumim!