Respiro Learning

Casa ta, tu și designerul

A te simți bine în casa ta este într-o relație foarte strânsă cu a te simți bine cu tine însuți. Dacă a fi bine în pielea ta este important, tot atât de important este și să te simți bine acasă la tine, în locul în care îți reîncarci bateriile după fiecare zi. 
Dar este casa o biată construcție al căei unic rol este doar acela de a ne adăposti? Evident, nu e doar atât. O casă ar trebui să fie prezentă în viața fiecăruia așa cum o face un membru drag al familiei. 
Casele au viața lor, sufletul lor, tainele lor, sau sentimente, e bucură sau plâng, reacționează după modul în care sunt tratate. 

Casele vor să fie îmbrăcate în culorile care le pun în valoare și să fie răsfățate cu mobilierul și accesoriile potrivite.
Casele cântă, au melodii proprii, pe care e bine să știi să le asculți, să le pui în valoare, să le completezi și să le faci să sune cât mai bine. 
Și toate astea doar pentru tine. Armonia din casă ajută armonia din tine. E nevoie de un cadru pentru sufletul tău, în care să nu te simți nici indiferent, nici prizonier ca într-o colivie, ci protejat, încurajat și răsfățat.

În această serie de cinci prelegeri se va puncta tocmai acest proces – al transformării casei dintr-o simplă construcție într-un cămin – prin care îți poți pune visele în ordine, fie că o faci de unul singur, fie că apelezi la un designer de interior, totul ritmat de reguli care trebuie respectate, dar care pot fi și adaptate sau chiar încălcate, de trucuri și ponturi legate de culori, lumină și senzații, pe care doar un designer ți le poate arăta și explica, dar și exerciții și exemple commentate prin care se aprofundează cele învățate. 


1. DESIGNERUL DE INTERIOR – MAGICIANUL CARE ÎȚI POATE PUNE VISELE ÎN ORDINE
Drumul către casa ideală îl poți face singur sau ajutat de un profesionist. Pentru a înțelege cum să parcurgi pașii necesari, poate e bine să știi cum o face un profesionist. De aceea, în această întâlnire vei afla câte ceva despre meseria de designer de interior. Cât este talent, cât este știință și cât este experiență? De ce ți-ai alege această meserie? Cât face designerul și cât face proprietarul într-un proiect de design interior? Poate un designer să rezolve orice neajuns legat de casă?
Exemple comentate și trucuri explicate.

 

2. GATA, FRUMOS, POTRIVIT - CÂND SE ATINGE ARMONIA ÎN CEEA CE PRIVEȘTE CULORILE, PROPORȚIILE, FUNCȚIONALITATEA? 
Unele case ne par a fi frumoase, altele nu, în unele ne simțim perfect, în altele mai puțin, în unele parcă totul vine ca o mănușă, în altele disonanțele – cât de mici ar fie le - deranjează. Unele par neterminate, altele, dimpotrivă, încăcate până la refuz.
La această a doua întâlnire, vom stabili înseamnă “gata” pentru o casă și unde ar trebui să ne oprim, ce înseamnă “frumos” pentru o casă, ce influență are putea avea moda asupra aspectului casei și cum ar trebui aplicate trendurile, cum stabilim care sunt limitele. Cum te poate ajuta un designer în acest sens?
Exemple comentate.


3. CUM SE OGANIZEAZĂ SPAȚIUL ȘI CUM SE AJUNGE LA SOLUȚIA POTRIVITĂ
Cu cât știi mai multe lucruri, cu atât ajungi cu pas mai aproape de casa pe care ți-o dorești. Cum știi că ai ales ce trebuie? Cum îți dai seama că e bine sau rău? Cum știi că soluția pe care ai găsit-o singur sau ajutat de un designer este cea potrivită pentru casa ta? Cât funcțional și cât estetic poate conține soluția ideală pentru tine?
Aplicație pactică: mobilarea unei încăperi.
 

 

4. STILURILE – FRUMOASE SAU URÂTE? CARACTERISICI GENERALE, COMPARAȚII, INSPIRAȚIE 
Un proiect de design și amenajarea unei case nu înseamnă doar un set de reguli care se aplică și gata. Ar fi mult prea ușor și chiar plictisitor, deoarece în final s-ar ajunge la o perfectă monotonie. De aceea există stiluri diferite, fiecare cu regulile lui, care ne plac mai mult sau mai puțin. Doar că noțiunea de FRUMOS s-a schimbat de-a lungul epocilor și continuă să o facă. În ce-a de-a patra întâlnire vom vedea care sunt marile categorii în care se impart stilurile în designul interior, le vom compara și vom stabili de unde vine inspirația, vom vedea dacă un stil se poate recrea 100% și cât de aproape este limita dintre perfect și kitsch.
Exemple comentate.

 

5. CULOAREA ȘI MUZICA INTERIOARELOR
În orice, culoarea este foarte importantă, cu atât mai mult atunci când vine vorba despre designul interioarelor. Culoarea se poate transforma din zâna cea bună în vrăjitoarea cea rea foarte ușor, în funcție de modul în care este folosită. Regulile se încalcă pe propria răspundere și efectele nu sunt deloc de neglijat. Culorile influențează senzațiile cu care este perceput un interior, iar ținerea în frâu a acestor senzații este posibilă. Aflăm împreună în cel de-al cincilea atelier despre steaua culorilor și despre semnificațiile și efectele culorilor.
Tot ce s-a discutat până acum se rezumă la un singur cuvânt: armonie. Iar când auzi cuvântul “armonie”, gândul te duce la muzică. De aceea, ca încheiere, vom încerca să auzim muzica interioarelor – melodii pe ritmuri rapide, amețitoare sau balade aducătoare de liniște, fiecare cu structura și armoniile ei. Cheia este dată de dozarea pefectă între frumos și funcțional, pragmatic și sentimental, rațional și… inexplicabil.

Exemple comentate.

Poti plati cu cardul chiar aici sau pe loc, înainte de începerea cursului.

 • Domeniu Creativitate
 • Lector Mugur Kreiss
 • Dată începere Miercuri , 26 februarie 2020
 • Oră curs 19:00
 • Număr ateliere 5
 • Frecvență săptămânal, miercurea (o întâlnire dureaza 2h)
 • Tip Teoretic, Practic
 • Vârstă minimă 15
 • Cost

  200 RON Elevi, Studenți, 5 întâlniri, PLATA ONLINEvi, Studenți, 7 întâlniri, PLATA ONLINE

  45 RON Elevi, Studenți, o întâlnire, PLATA ONLINE

  250 RON Elevi, Studenți, 5 întâlniri, PLATA ÎN LOCAȚIEvi, Studenți, 7 întâlniri, PLATA ÎN LOCAȚIE

  55 RON Elevi, Studenți, o întâlnire, PLATA ÎN LOCAȚIE

  250 RON Preț întreg, 5 întâlniri, PLATA ONLINEreț întreg, 7 întâlniri, PLATA ONLINE

  60 RON Preț întreg, o întâlnire, PLATA ONLINE

  325 RON Preț întreg, 5 întâlniri, PLATA ÎN LOCAȚIEț întreg, 7 întâlniri, PLATA ÎN LOCAȚIE

  70 RON Preț întreg, o întâlnire, PLATA ÎN LOCAȚIE

 • Înscrie-te acum

  Locuri disponibile: 15

#yourmoment
to share with others.