despre

Respiro Help este programul de consiliere psihologică gratuită dezvoltat de Asociația Respiro.

Pentru că dorim ca exuberanța și creativitatea să facă parte din calitățile fiecărui tânăr, pentru că aceste calități sunt adeseori blocate de lipsa echilibrului interior și pentru că echilibrul este greu de atins într-un mediu agitat și copleșit de factori stresanți, vrem să oferim tinerilor momente de respiro. Momente de deconectare de la sursele de „zgomot”, momente de întoarcere a privirii către sine, către ceea ce sunt în acest context și către ceea ce pot deveni, oferindu-le posibilitatea de a soluționa frământările, durerea interioară sau nemulțumirile legate de propria persoană.

În acest sens, vă punem la dispoziție vouă, tinerilor între 15 și 30 de ani, indiferent de mediul din care proveniți sau de viziunea pe care o aveți asupra vieții, serviciile de consiliere Respiro Help. Forma de livrare a serviciilor este text based (pe bază de text). Fie că te afli în impas, fie că ești dornic să-și îmbunătățești viața personală sau profesională, suntem alături de tine în traseul tău către o viață cu echilibru emoțional, în care efectele experiențelor negative sunt integrate și depășite, o viață liberă de dependențe de orice fel, pentru că ne dorim să punem bazele unei generații de oameni sănătoși și responsabili.

Ceea ce ne definește. Ceea ce devenim. Tot la ceea ce ținem.
Oferim tinerilor aflați în situații de criză și/sau dornici să se dezvolte, instrumentele și contextul de care au nevoie pentru schimbare și formare, în momentul și în modalitatea de care au nevoie.  
  • Libertate
  • Împlinire
  • Schimbare
  • Pasiune
  • Leadership
  • Potențial
  • Creștere
  • Implicare socială

Platforma de consiliere online Respiro Help, îți este pusă la dispoziție în mod gratuit de Asociația Respiro. Aici vei descoperi un mediu sigur în care, sub protecția anonimatului, să poți dialoga cu specialiștii noștri despre preocupările tale și împreună cu ei să cauți căi de soluționare și de îndeplinire a aspirațiilor personale.

Platforma Respiro Help reunește specialiști din domeniul consilierii psihologice, psihoterapiei, consilierii școlare și vocaționale, psihiatriei și consilierii pastorale care își pun la dispoziție timpul și cunoștințele pentru a veni în sprijinul tău.

Serviciile oferite sunt consiliere online text based.

În București, oferim lunar ședințe de consiliere psihologică gratuită pentru 10 tineri cu vârste până în 30 ani. Ședințele de consiliere vor fi programate săptămânal, de luni până joi, în intervalul orar 10-18.

Solicitările vor fi trimise pe adresa de e-mail: help@respiro.ro. În conținutul mesajului te rugăm să menționezi: numele și prenumele, vârsta, descrierea pe scurt a situației cu care te confrunți și motivația pe scurt a nevoii de gratuitate.