Domenii Consiliere


CONSILIERE DE CRIZĂ

Vezi detalii Ți se adresează dacă pentru tine sinuciderea a devenit o opțiune, dacă ești copleșit de tristețe sau ai o perspectivă lipsită de sens asupra vieții; dacă ai suferit pierderi importante sau ai trăit evenimente greu de suportat, dacă ești frământat de dificultatea unei decizii importante. Consilierii noștri vor fi alături de tine și te vor ajuta să găsești cele mai bune soluții, astfel încât viața ta să revină la normalitate cât mai curând posibil.


CONSILIERE DE FAMILIE

Vezi detalii Acest tip de consiliere se adresează familiei tale, dacă există nemulțumiri legate de viața ta de familie și dacă vă doriți o îmbunătățire a situației, dacă te gândești că părerea ta nu contează, te simți neînțeles sau constrâns să accepți lucruri și situații care îți provoacă durere, nu poți comunica normal, în familia ta există subiecte evitate în mod constant, te-ai săturat de certurile și scandalurile repetate, resimți durere în fața schimbărilor care au intervenit în relațiile apropiate și îți dorești îmbunătățirea relațiilor în propria familie, dacă îți dorești respectarea propriei individualității, respectarea intimității, dacă îți dorești ca deciziile să fie luate de comun acord și vrei să experimentezi o viață de familie armonioasă și care să devină un mediu propice pentru dezvoltarea tuturor membrilor familiei.


CONSILIERE PREMARITALĂ

Vezi detalii Consilierea premaritală te vizează vizează dacă îți dorești să te căsătorești și vrei să te asiguri că începutul vieții de familie va fi unul cât mai bun, dar și dacă ai îndoieli sau neliniști în privința alegerii; dacă îți dorești îmbunătățirea comunicării, vrei să găsești echilibrul în relație, să întâmpini preventiv problemele care ar putea apărea sau acordurile și dezacordurile care ulterior vor constitui surse de probleme sau îți dorești o comunicare deschisă, limite clare și așteptări realiste în viața de cuplu.


CONSILIERE PSIHOLOGICĂ

Vezi detalii Consilierii teajut.ro sunt la dispoziția ta dacă ai nevoie de suport în diverse situații de viață, precum nevoia de a împărtăși cu cineva ceea ce simți, ai sentimentul inutilități sau îți dorești să te dezvolți armonios pe toate planurile. De asemenea, dacă vrei să trăiești o viață potrivită cu scopurile și valorile personale, dacă ai tendința de a amâna treburi importante, ești copleșit de stres, ești timid sau lipsit de încredere în propria persoană. Daca dificultățile de comunicare îți sabotează relațiile, te simți singur și nu reușești să creezi legături sau ești nefericit cu relațiile pe care le ai, te confrunți cu stări conflictuale, te lupți cu dependența, ești lipsit de speranță, nervos și agitat, permanent nemulțumit, paralizat de frică, victimă a abuzurilor de orice fel.


CONSILIERE SPIRITUALĂ

Vezi detalii Pot apela la consiliere spirituală persoanele ale căror preocupări sunt legate de probleme precum existența lui Dumnezeu, sensul vieții, sensul suferinței și frica de moarte; persoanele aflate în fața unor dileme morale, care au îndoieli în privința unor situații sau decizii, ale căror sentimentele de vinovăție le împiedică să se bucure de viață; persoanele care își doresc să înțeleagă semnificația creștinismului în lumea contemporană, să înțeleagă care sunt valorile creștine și cum le pot experimenta. Consilierii spirituali din echipa Respiro îți pun la dispoziție cunoștințele și experiența de care dispun, pentru ca tu să te poți bucura de o viață spirituală deplină, respectându-ți, în același timp, opțiunile personale cu privire la religie.


CONSILIERE VOCAȚIONALĂ

Vezi detalii Acest tip de consiliere vizează oferirea de suport în cazul în care ești dezorientat cu privire la viața profesională, suport în analiza opțiunilor disponibile și determinarea celei mai bune variante, în alegerea școlii sau facultății, dar și dacă te temi de posibilitatea de a fi prins într-o carieră nesatisfăcătoare sau ești preocupat de problemele financiare care te-ar putea împiedica să urmezi traseul academic dorit. Dacă vrei ca interesele, valorile și abilitățile personale să-și găsească ecou în activitatea desfășurată, dacă te afli în impas în viața profesională, ești nemulțumit cu activitatea actuală sau ai dificultăți în identificarea următoarei etape în dezvoltarea profesională, apelează cu încredere la ajutorul oferit de specialiștii noștri.

Consilieri Respiro Help

Agnes Dragomir
Agnes Dragomir

Studii în domeniul psihologiei. A urmat mai multe programe masterale și cursuri de formare în psihoterapia și consilierea copilului, adultului și cuplului, psihoterapii scurte centrate pe soluții și resurse, NLP. Este psiholog clinician, psihoterapeut, consilier și logoped cu competențe în aceste domenii.

Alina Ivan
Alina Ivan

Studii în domeniul psihologiei, profilul Sociopsihopatologie, specializarea Psihologie Clinică. A urmat un program de formare în psihoterapie și consiliere Gestalt la SGTR. În prezent, urmează un program de formare complementară în Psihoterapia centrată pe persoană în cadrul ARPCP.

Anca Țepuș
Anca Țepuș

Studii în domeniul psihologiei, Universitatea Hyperion. În prezent urmează un program de master în Psihologie Clinică și Consiliere Psihologică. Membră a Colegiului Psihologilor din România, având atestat de liberă practică în specializarea psihologie clinică, practicant în supervizare.

Anca Zaharia
Anca Zaharia

Licențiată în Psihologie, a urmat programul de formare în consiliere și psihoterapie Gestalt, precum și programul de formare în consiliere și orientare profesională GCDF (Global Career Development Facilitator). Având o viziune umanistă, crede în capacitatea înnăscută a ființei umane de a-și atinge potențialul maxim, credință ce stă la baza abordării sale terapeutice. www.ancazaharia.com

Bianca Vătășescu
Bianca Vătășescu

Este licențiată a Facultății de Psihologie și Științele Educației, specializarea Psihologie a Universității din București (2016) și deține un master în Psihologie Clinică - Evaluare și Intervenție Terapeutică (2018). Este psihoterapeut în formare, cu competențe în evaluarea și consilierea experiențială a copilului, adultului, cuplului și familiei. Este consultant în carieră GCDF din anul 2017.

Cornel Serban
Cornel Serban

Consiliere pastorală/spirituală. A studiat teologie la Institutul Teologic Adventist Cernica, a continuat cu specializări în Sagunto, Spania. A urmat un program de Master în Educație și Familie la Universitatea Adventista La Plata Argentina. Are experiență în lucrul cu oamenii, activând ca pastor în România, Spania și Franța. În prezent lucrează ca pastor în Franța, Paris.

Daniel Bota
Daniel Bota

Consiliere pastorală/spirituală. Studii în domeniul teologiei în cadrul Institutului Teologic Adventist din Cernica. Experiență în lucrul cu oamenii, pastor, publicist, blogger, public speaker, activează în domeniul social-umanitar și educațional.

Daniela Iusco
Daniela Iusco

Studii în domeniul psihologiei. A urmat un master în Psihologia Sănătății Publice și Clinice. În prezent desfășoară activități de voluntariat în programe de dezvoltare socio-emoțională și consiliere psihologică, dedicat studenților.

Denisa  Iliescu
Denisa Iliescu

Studii în domeniul psihologiei. A urmat un program de master în Evaluarea, Consilierea și Psihoterapia Copilului, Cuplului și Familiei. Psihoterapeut în formare cu competențe în terapia, copilului, cuplului, familiei și adultului.

Evelina Chira
Evelina Chira

Studii în domeniul psihologiei. Este psihoteraput, urmând programul formativ în psihoterapie și consiliere Gestalt. În prezent urmează masterul de Psihotraumatologie și Asistare Psihologică și desfășoară activități pentru copii.

Filip Popovici
Filip Popovici

Studii în domeniile psihologiei, filosofiei și teologiei, doctor în psihologie. A urmat un program de master în Psihodiagnoză, Psihoterapie Experiențială Unificatoare și Dezvoltare Personală. Este consilier și psihoterapeut, cu competențe în consiliere și psihoterapie centrate pe adult-copil-cuplu-familie.

Florina Mitran
Florina Mitran

Licențiată în psihopedagogie specială. A urmat un master în Consiliere în Asistență Socială și Cursul de formare în Psihoterapie de Familie, Cuplu și Copil. Este psihoterapeut cu drept de liberă practică acreditat, competențe în psihoterapie individuală, de cuplu, familie și copil, dar și în terapia copiilor cu dizabilități.

George Schiopu
George Schiopu

A studiat în domeniul teologiei, Institutul Teologic Adventist. A lucrat ca pastor și are experiență în lucrul cu tinerii fiind implicat în proiecte dedicate tinerilor, copiilor și vieții de familie. În prezent, lucrează cu tineri studenți, fiind capelan al Institutului Teologic Adventist, Cernica.

Jeni Dumbraveanu
Jeni Dumbraveanu

Studii în domeniul asistenței sociale. Formare în Psihoterapia de Familie, Cuplu şi Copil, lucrează cu familii, cu copiii/adolescenți, cu tineri, cu cupluri, cu persoane care au suferit traume, refugiaţi, persoane care luptă împotriva dependențelor şi cu persoane cu tulburări psihiatrice.

Lavinia Lazăr
Lavinia Lazăr

Studii în domeniul psihologiei și consilierii în asistența socială. În prezent urmează programul formativ în Psihoterapia Cognitiv-Comportamentală. Formator în Programul de Recuperare din Anxietate și Depresie al Nedley Health Solutions. Desfășoară activități de consiliere premaritală și de cuplu. Implicată în activități destinate adolescenților și tinerilor.

Ligia Apăscăriței
Ligia Apăscăriței

Studii în domeniul psihologiei. A urmat un program de master în Terapii de Cuplu și Familie și un program de formare in psihoterapia sistemică de familie și cuplu. În prezent este psihoterapeut în supervizare și are peste 10 ani de experiență în lucrul cu copii cu cerințe educaționale speciale (CES) și familiile lor, trainer și consilier creștin.

Marcel Brândzanic
Marcel Brândzanic

Studii în domeniul psihologiei și cel al științelor juridice. Absolvent al programului masteral Consiliere în Școală: Dezvoltare şi Sănătate Mintală, în cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca. Experiență în coordonarea, dezvoltarea programelor și activităților de dezvoltare socio-emoțională pentru tineri.

Maria Coșuțiu
Maria Coșuțiu

Studii în domeniul psihologiei. În prezent urmează cursurile în cadrul programului masteral de Consiliere și Intervenție în Dezvoltarea Umană din cadrul Universității Babeș-Bolyai. Dezvoltă și implementează ativități ce vizează consilierea vocațională și dezvoltarea socio-emoțională a adulților emergenți. Oferă servicii de consiliere psihologică pentru copii.

Marius Andrei
Marius Andrei

Consiliere premaritală. Studii în domeniul teologiei, educației și relațiilor de familie. În prezent urmează un program de formare în psihoterapie cognitiv-comportamentală, în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Pasionat de relațiile interumane are o vastă experiență în consilierea premaritală, de cuplu și de familie.

Mugurel Ciurea
Mugurel Ciurea

Studii în domeniul teologiei și cel al psihoterapiei. Experiență în lucrul cu tinerii și adolescenții în diverse proiecte și activități psihoeducative. A absolvit Școala de Formare în Psihoterapie Familială Sistemică în cadrul Institutului de Formare și Practică Sistemică DIANOIA, Timișoara. Este psiholog cu drept de liberă practică, practicant sub supervizare, în specializarea psihoterapie familială sistemică.

Oana Butincu
Oana Butincu

A studiat în domeniul psihopedagogiei speciale, continuând cu un master în Psihologie Educațională și Consiliere. A urmat un program de formare în consiliere în cadrul Asociației Consilierilor Creștini. În prezent activează ca terapeut pentru persoane cu dizabilitati, oferă consiliere familiilor lărgite ale acestora și servicii de consiliere și dezvoltare personală pentru adolescenți și tineri.

Oana Ghimbulut
Oana Ghimbulut

Studii în domeniul psihologiei. În prezent este consilier pentru orientare în carieră la Centrul de Carieră, Alumni şi Relaţia cu Mediul de Afaceri. Predă ca şi cadru didactic asociat la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației-UBB şi desfăşoară voluntariat în programe de dezvoltare socio-emoţională pentru studenţi.

Romeo Andreica
Romeo Andreica

Consiliere spirituală/ pastorală. Studii în domeniul teologiei. A urmat un program de master în teologie generală. A desfășurat activități în diverse proiecte de voluntariat pentru nevoi sociale. Implicat în diferite activități educative pentru copiii, adolescenți, tinerii și nu numai. În prezent activează ca pastor în Alba Iulia.

Roxana Mateiu-Vescan
Roxana Mateiu-Vescan

Studii în domeniul psihologiei. Este consilier pentru orientare în carieră la Centrul de Carieră, Alumni şi Relaţia cu Mediul de Afaceri, asistent de cercetare în cadrul Laboratorului de Psihologia Dezvoltării, UBB. Este voluntar în proiecte destinate dezvoltării socio-emoționale a tinerilor şi a adolescenților.

Sorin Sandulache
Sorin Sandulache

Consiliere medicală/intervenție de criză. A studiat și profesează în domeniul medicinei. Medic primar specialist, specializarea Neurologie. Este totodată licențiat în teologie, a urmat un program de master în psihoterapie și un doctorat în antropologie medicală și sănătate publică. A publicat o serie de lucrări de specialitate în domeniul sănătății, consilierii și psihoterapiei.

Veronica Bayrakcioglu
Veronica Bayrakcioglu

Studii în domeniul psihologiei. Licențiată în Științe ale Educației (Psihopedagogie Specială). A urmat un program de master în Consilierea în Asistență Socială. A urmat cursuri de formare în Psihoterapie Sistemică. Este terapeut, consilier și logoped cu competențe în consiliere și psihoterapie centrată pe copil-cuplu-familie.

Violeta Băețelu
Violeta Băețelu

Studii în domeniul Științelor Educației, specializarea Psihopedagogie specială, în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității din București. A urmat un program masteral de consiliere în asistență socială și o formare în terapia sistemică de familie, la Centrul de Formare și Terapie pentru Copil, Cuplu și Familie.

Vlad Guluță
Vlad Guluță

Studii în domeniul psihologiei. În prezent urmează cursurile în cadrul programului masteral de Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică și Psihoterapie din cadrul Universității Babeș-Bolyai. Dezvoltă și implementează ativități ce vizează consilierea vocațională și dezvoltarea socio-emoțională a adulților emergenți.


Abonează-te gratuit la Newsletter

Alătură-te și tu abonaților noștri