Eliberează-te · joi, 18 apr.

Respiro Help

Scapă de proastele obiceiuri

Cei mai mulți oameni știu ce ar trebui să facă pentru a trăi o viață mai sănătoasă și mai fericită. Pentru a fi mai în formă și mai sănătoși, de exemplu, toți știm că ar trebui să mâncăm mai puține grăsimi, mai puțin zahăr și sare, să ne hrănim cu mai multe fructe și legume și să facem mai mult sport. Recunoașterea schimbărilor pe care trebuie să le facem nu este o știință. Dar de ce atât de puțini oameni fac aceste lucruri așa cum se cuvine?

Motivul este că puțini oameni au un sistem eficient pentru obținerea unei schimbări. Dacă dorești să îți dezvolți obiceiuri mai sănătoase, ești mult mai bine echipat pentru a reuși dacă folosești o strategie.

Decât să te angajezi într-un regim care are ca scop doar evitarea obiceiurilor proaste, mai degrabă ai nevoie de un sistem care în același timp le înlocuiește pe acestea cu niște obiceiuri noi și folositoare. Vei reuși mult mai probabil să elimini obiceiurile proaste dacă le înlocuiești cu obiceiuri bune - cam în același fel în care oamenii care sunt supraponderali au adesea mai mult succes în a pierde din greutate dacă înlocuiesc alimentele nedorite cu alimente mai sănătoase, mai degrabă decât dacă pur și simplu se abțin de la mâncare.

Identifică momentul în care te angajezi în mod obișnuit într-un comportament negativ și pune în aplicare un plan pentru a schimba acest comportament în acel context. De exemplu, dacă descoperi că planul tău pentru o alimentație sănătoasă tinde să eșueze atunci când iei masa în oraș la restaurant, interesează-te de meniu înainte de a pleca și fă o alegere sănătoasă în avans. Obiceiurile sunt înglobate în rutina noastră și, adesea, nu suntem conștienți când ne angajăm în anumite tipuri de comportament. Odată ce delimitezi mai clar circumstanțele în care este cel mai probabil să revii la „vechiul” comportament, vei putea să planifici cum să-l eviți.

Răsplătește-te pentru schimbările pozitive făcute și pentru încercarea de a te angaja în activități sănătoase și productive. Amintește-ți că, deși ai succes doar jumătate din timp, încă te antrenezi pentru viitor. „Sărbătorirea” eforturilor tale va crește semnificativ șansele de a practica și pe viitor obiceiurile bune.

Timothy J. Sharp. 100 de căi spre fericire. Editura Trei, 2011, pp. 26, 27.

 

Login Ca sa adaugi un comentariu trebuie sa te loghezi.

Articole Similare

Cum să ai încredere în tine
Ce se întâmplă când nu avem încredere în noi înșine?
Cum să mergi mai departe?
Mulți dintre noi am trecut prin experiențe dureroase în relațiile romantice. Ne-a fost dificil să trecem peste unele dintre ele sau să uităm o anumită persoană. Probabil că mulți dintre noi ne-am aflat în situația de a rămâne blocați undeva în trecut, făr
Nu mai țipa la copiii tăi – metode alternative de disciplină!
Cum poți atrage atenția copiilor și cum îi poți face să te asculte?
Cum să faci pace cu trecutul
Este dificil să faci pace cu trecutul şi cu tine însuţi. Pe cât de anevoios este acest drum, cu atât mai fericit şi liniştit vei ajunge la destinaţie.
Frustrat pe timp de izolare?
Frustrarea este o emoție frecventă în această perioadă, iar activitățile zilnice, importante pentru noi suferă modificări.
Social Media

Fii la curent cu noutățile, urmărește-ne:

Susține proiectele Asociației Respiro

Fii voluntar
Te așteptăm alături de noi dacă dorești să te implici împreună cu echipa Respiro într-unul din următoarele domenii: consiliere psihologică, redactare articole sau alte materiale educative, speaker evenimente, găzduire evenimente.
Trimite-ne CV-ul tău și o scrisoare de intenție pe adresa de e-mail: contact@respiro.ro!

Donează
Influențând viața unui om poți influența o lume!
Poți face diferența în viața unui tânăr! Prin contribuția ta vei face posibil accesul la servicii profesionale de consiliere psihologică și resurse pentru dezvoltarea socio-emoțională a tinerilor lipsiți de resurse financiare.
Susține activitatea Asociației Respiro făcând o donație în contul:
CIF: 33421979
IBAN: RO95BREL0002001722140100 Libra Bank

Apasă butonul donează și vei fi direcționat către operatorul de plată cu cardul. Îți mulțumim!