Imagine articol
Descoperă · 27 feb. 2019, 10:09:36

Ce să faci atunci când ești singur

În timp ce majoritatea oamenilor privesc într-un mod negativ singurătatea, aceasta poate fi văzută și ca o oportunitate de a te redefini fără a depinde de ceva sau cineva. În acest sens, mai jos este o listă cu câteva lucruri pe care le poți face atunci când ești singur, astfel încât situația de a fi doar tu cu tine să fie una plăcută.

1. Ieși din casă. La propriu. Învață să profiți de ceea ce îți poate oferi orașul.  Vizitează muzeele. Mergi prin librării. Explorează locuri în care nu ai mai fost. Orice situație de genul acesta îți poate oferi oportunități și ocazii de cunoaștere.

2. Încearcă lucruri noi. Nu trebuie să îți fie frică să ieși din zona ta de confort. Poate sunt lucruri pe care ai vrut să le încerci demult, însă până acum nu ți-ai dat această șansă. E timpul să o faci și nu trebuie să te îngrijorezi de faptul că poate costă prea mult. E vorba doar despre tine și despre faptul că meriți.

3. Înconjoară-te de oameni care te fac fericit. Viața este prea scurtă pentru a o trăi în izolare și departe de prieteni. Este imposibil să te simți singur în compania familiei și a prietenilor apropiați care te cunosc poate mai bine decât te cunoști tu. Uneori ai nevoie de acești oameni pentru a-ți aduce aminte de importanța conexiunii cu ceilalți și de faptul că râsul alături de prieteni este cel mai bun medicament.

4. Călătorește. Avantajul când ești singur este că nimic nu te reține din a călători. Profită de libertatea pe care o ai. Plănuiește o vacanță într-un loc în care nu ai mai fost și observă ce se întâmplă atunci când explorezi locuri noi de unul singur. Dacă ești deschis la provocări, este posibil să îți faci prieteni noi.

5. Fă sport. Un aspect foarte important. Sportul te ajută să te menții și îți dă o stare psihică de bine. Atunci când faci mișcare, corpul eliberează endorfine, acele proteine care au un rol deosebit de important atunci când vorbim de starea de bine și de fericire. Mai mult, sportul te menține în formă. Deci, pe lângă faptul că o să te simți bine, o să și arăți bine!

6. Fă-ți prieteni noi. Cât timp ești în viață nu este niciodată prea târziu pentru a-ți face prieteni noi. Sigur, lucrul acesta te solicită într-un fel sau altul, însă de ce să nu încerci să intri în vorbă cu persoanele la care te gândești dar pe care nu ai avut ocazia să le abordezi? Posibil să rămâi surprins de rezultate.

7. Ajută-i pe cei din jurul tău. Atât timp cât te implici în a-i ajuta pe alții, nu o să te simți singur. Învață să dăruiești din ceea ce ai, implică-te ca voluntar în diferite proiecte, începe să schimbi lucrurile din jurul tău și vei vedea că de fapt te vei schimba pe tine.

Login Ca sa adaugi un comentariu trebuie sa te loghezi.

Articole Similare

 • Descoperă · 15 mai 2019, 16:03:44

  Cinci moduri prin care poți controla anxietatea

  Definită ca un sentiment de nesiguranță care pare să fie prezent mai tot timpul indiferent de context, și care are legătură cu un pericol potențial sau perceput, anxietatea poate fi de mai multe feluri: anxietate generalizată, anxietate socială, fobiile ș
 • Descoperă · 19 apr. 2019, 19:15:05

  Educația copiilor: gestionarea comportamentelor dificile

  Comportamentul copiilor este unul dintre subiectele de interes pentru orice părinte. Fie că vorbim despre comportamentele pe care am dori ca ei să le aibă, fie că ne referim la cele cu care ne confruntăm zi de zi în încercarea de a le modela,  modelul A-B
 • Descoperă · 9 apr. 2019, 20:53:56

  Tulburarea de personalitate antisocială

  Tulburarea de personalitate antisocială a fost numită de-a lungul timpului nebunie morală, egopatie, sociopatie, psihopatie și nebunie fără delir pentru a descrie persoane cu răspunsuri emoționale inadecvate, crize de furie necontrolate, însă cu abilitate
 • Descoperă · 4 apr. 2019, 11:49:38

  Ce este și cum se tratează insomnia

  Insomnia este cea mai întâlnită tulburare de somn, ea afectează milioane de oameni, fiind fie o condiție primară, fie o cauză a unei alte tulburări.
 • Descoperă · 24 feb. 2019, 15:06:14

  Cum să confruntăm gândurile negative

  Ne lăsăm copleșiți de gândurile negative mai ales atunci când ne bazăm doar pe sentimentele noastre pentru a le testa