Descoperă · miercuri, 27 feb.

Respiro Help

Ce să faci atunci când ești singur

În timp ce majoritatea oamenilor privesc într-un mod negativ singurătatea, aceasta poate fi văzută și ca o oportunitate de a te redefini fără a depinde de ceva sau cineva. În acest sens, mai jos este o listă cu câteva lucruri pe care le poți face atunci când ești singur, astfel încât situația de a fi doar tu cu tine să fie una plăcută.

1. Ieși din casă. La propriu. Învață să profiți de ceea ce îți poate oferi orașul.  Vizitează muzeele. Mergi prin librării. Explorează locuri în care nu ai mai fost. Orice situație de genul acesta îți poate oferi oportunități și ocazii de cunoaștere.

2. Încearcă lucruri noi. Nu trebuie să îți fie frică să ieși din zona ta de confort. Poate sunt lucruri pe care ai vrut să le încerci demult, însă până acum nu ți-ai dat această șansă. E timpul să o faci și nu trebuie să te îngrijorezi de faptul că poate costă prea mult. E vorba doar despre tine și despre faptul că meriți.

3. Înconjoară-te de oameni care te fac fericit. Viața este prea scurtă pentru a o trăi în izolare și departe de prieteni. Este imposibil să te simți singur în compania familiei și a prietenilor apropiați care te cunosc poate mai bine decât te cunoști tu. Uneori ai nevoie de acești oameni pentru a-ți aduce aminte de importanța conexiunii cu ceilalți și de faptul că râsul alături de prieteni este cel mai bun medicament.

4. Călătorește. Avantajul când ești singur este că nimic nu te reține din a călători. Profită de libertatea pe care o ai. Plănuiește o vacanță într-un loc în care nu ai mai fost și observă ce se întâmplă atunci când explorezi locuri noi de unul singur. Dacă ești deschis la provocări, este posibil să îți faci prieteni noi.

5. Fă sport. Un aspect foarte important. Sportul te ajută să te menții și îți dă o stare psihică de bine. Atunci când faci mișcare, corpul eliberează endorfine, acele proteine care au un rol deosebit de important atunci când vorbim de starea de bine și de fericire. Mai mult, sportul te menține în formă. Deci, pe lângă faptul că o să te simți bine, o să și arăți bine!

6. Fă-ți prieteni noi. Cât timp ești în viață nu este niciodată prea târziu pentru a-ți face prieteni noi. Sigur, lucrul acesta te solicită într-un fel sau altul, însă de ce să nu încerci să intri în vorbă cu persoanele la care te gândești dar pe care nu ai avut ocazia să le abordezi? Posibil să rămâi surprins de rezultate.

7. Ajută-i pe cei din jurul tău. Atât timp cât te implici în a-i ajuta pe alții, nu o să te simți singur. Învață să dăruiești din ceea ce ai, implică-te ca voluntar în diferite proiecte, începe să schimbi lucrurile din jurul tău și vei vedea că de fapt te vei schimba pe tine.

Articole Similare

În mintea unei persoane cu depresie
Te-ai gândit vreodată că perspectiva ta asupra timpului, asupra trecutului, prezentului și viitorului poate influența felul în care îți trăiești viața și în care te simți?
Copiii și lumea digitală
Copiii petrec timp mai mult ca niciodată privind către ecrane, fie că este vorba de smartphone, tabletă, televizor, computer sau alt dispozitiv.
Bulimia: ce este, de ce apare și cum o putem combate
Această tulburare poate afecta funcționarea zilnică normală a persoanei.
Împăcarea intimităţii emoţionale cu cea sexuală în relaţiile de lungă durată şi căsnicii
Studiile au arătat că oamenii sunt mult mai atraşi de partenerul lor atunci când acesta întreprinde o activitate care îl pasionează.
Recomandări cu privire la insomnie
Insomnia este un simptom sau o tulburare distinctă care se manifestă prin dificultăți în a adormi, somn de slabă calitate sau insuficient.
Social Media

Fii la curent cu noutățile, urmărește-ne:

Susține proiectele Asociației Respiro

Fii voluntar
Te așteptăm alături de noi dacă dorești să te implici împreună cu echipa Respiro într-unul din următoarele domenii: consiliere psihologică, redactare articole sau alte materiale educative, speaker evenimente, găzduire evenimente.
Trimite-ne CV-ul tău și o scrisoare de intenție pe adresa de e-mail: contact@respiro.ro!

Donează
Influențând viața unui om poți influența o lume!
Poți face diferența în viața unui tânăr! Prin contribuția ta vei face posibil accesul la servicii profesionale de consiliere psihologică și resurse pentru dezvoltarea socio-emoțională a tinerilor lipsiți de resurse financiare.
Susține activitatea Asociației Respiro făcând o donație în contul:
CIF: 33421979
IBAN: RO95BREL0002001722140100 Libra Bank

Apasă butonul donează și vei fi direcționat către operatorul de plată cu cardul. Îți mulțumim!