Experimentează · marți, 13 dec.

Respiro Help

Singuri împreună

Ceea ce tehnologia face pentru ușurarea vieții cotidiene nu este întotdeauna bun pentru spiritul uman.De multe ori, pe cât așteptăm mai mult de la tehnologie, cu atât ne așteptăm mai puțin unul de la altul. Ne obișnuim cu un alt mod de a fi singuri împreună. Oamenii vor să fie unii cu alții, dar și în altă parte; conectați la toate locurile diferite unde și-ar dori să fie. Oamenii vor să își personalizeze viețile. Care este problema cu a avea conversații în lumea reală? Au loc în timp real și nu poți să controlezi ceea ce ai de gând să spui. Aceasta este ideea de bază. Trimiterea de mesaje, email-uri, postarea, toate aceste lucruri ne permit să prezentăm un eu pe care îl dorim noi. Avem posibilitatea să edităm, ceea ce înseamnă că putem șterge, că putem retușa fața, tonul, corpul, nici prea puțin, nici prea mult, exact cât trebuie. Relațiile umane sunt bogate și dezordonate și presupun o cantitate mare de efort personal. Astfel, le aranjăm cu tehnologia. Și când facem acest lucru, unul dintre lucrurile care se pot întâmplă este că se sacrifică conversația pentru simpla conectare. Ne schimbăm pe termen scurt. Iar pe parcursul timpului părem să uităm acest lucru sau pur și simplu începe să nu ne mai pese. Oamenii sunt atât de obișnuiți să aibă din ce în ce mai puține conversații adevărate, atât de obișnuiți să se mulțumească cu mai puțin, încât au devenit aproape dispuși să se lipsească de tot de oameni. “Sentimentul că nimeni nu mă ascultă este foarte important în relația noastră cu tehnologia. De aceea este atât de atractiv să ai o pagină de Facebook sau un feed Twitter –atât de mulți ascultători în mod automat. Și sentimenul că niciun om nu ne ascultă ne face să ne petrecem din ce în ce mai mult timpul cu mașini care lasă impresia că le păsa de noi.” – Sherry Turkle (analist cultural și autoare a cărții “Alone Toghether” )

https://www.youtube.com/watch?v=t7Xr3AsBEK4 Bibliografie: https://viataverdeviu.ro/conectati-dar-totusi-singuri

Un articol scris de: Caraveţeanu Mădălina

Articole Similare

Cinci sfaturi scurte despre cum să-ți exprimi opinia
Ca să-ți exprimi opinia fără să întâmpini riscul unor consecințe imprevizibile, e bine să ții cont de câteva sfaturi.
Cinci mituri despre relații și iubire
De foarte multe ori și mai ales într-o căsnicie sau într-o relație de cuplu, nu este plauzibil să crezi că nu vor exista conflicte.
Scrisoare post-despărțire sau despre cum să treci peste o despărțire neașteptată
Ne despărțim de oameni și de locuri dragi. Putem spune că viața, printre altele, se alcătuiește dintr-un lung șir de plecări. Pană când... ajungem să plecăm de tot. Au ceva în comun toate aceste despărțiri?
Cum știi că ai o relație sănătoasă?
Relațiile sunt o parte importantă a unei vieți sănătoase. Studiile au arătat în nenumărate rânduri că legăturile sociale sunt indispensabile sănătății fizice și mintale.
Modalități de a face față pandemiei în izolare
Pandemia de coronavirus și regulile de izolare au adus cu ele un sentiment de încordare, indiferent de unde locuim și cu cine.
Social Media

Fii la curent cu noutățile, urmărește-ne:

Susține proiectele Asociației Respiro

Fii voluntar
Te așteptăm alături de noi dacă dorești să te implici împreună cu echipa Respiro într-unul din următoarele domenii: consiliere psihologică, redactare articole sau alte materiale educative, speaker evenimente, găzduire evenimente.
Trimite-ne CV-ul tău și o scrisoare de intenție pe adresa de e-mail: contact@respiro.ro!

Donează
Influențând viața unui om poți influența o lume!
Poți face diferența în viața unui tânăr! Prin contribuția ta vei face posibil accesul la servicii profesionale de consiliere psihologică și resurse pentru dezvoltarea socio-emoțională a tinerilor lipsiți de resurse financiare.
Susține activitatea Asociației Respiro făcând o donație în contul:
CIF: 33421979
IBAN: RO95BREL0002001722140100 Libra Bank

Apasă butonul donează și vei fi direcționat către operatorul de plată cu cardul. Îți mulțumim!