Experimentează · marți, 13 dec.

Respiro Help

Simple îmbrăţișări

Există persoane care pur și simplu iubesc îmbrăţișările, iar altele care nu. De ce sunt acestea atât de importante pentru cei din prima categorie? Pentru că ele:

..stimulează oxitocina

Oxitocina, hormonul atașamentului este un neurotransmițător ce acționează la nivelul sistemului limbic, contribuind la sentimentul de mulțumire, reducerea anxietății și a stresului. Un nivel ridicat de oxitocină este legat și de scăderea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac. Atunci când cineva este îmbrăţișat, mai multe procese, poate până acum mai puţin cunoscute, au loc în corpurile ambelor persoane.

..stimulează dopamina

Tot ceea ce facem implică protejarea și declanșarea fluxului de dopamină. Procastinarea, îndoiala  lipsa de entuziasm, depresiile majore sau chiar bolile psihice se află în strânsă legătură cu un nivel scăzut de dopamină. Aceasta este responsabilă pentru starea noastră de bine și pentru motivație. Îmbrățișările stimulează creierul să elibereze dopamină, hormonul plăcerii. Senzorii dopaminergici sunt senzorii  pe care multe medicamente de stimulare cum ar fi cocaina și metamfetamina îi vizează.

..stimulează serotonina

Serotonina este eliberată atunci când  te simți important. Sentimentul de singurătate și depresia apar atunci când aceasta este la un nivel scăzut. Îmbrățișările stimulează eliberarea de endorfine și serotonină în sânge,  acţiune ce face ca acest hormon al fericirii  să fie responsabil într-o anumită măsură de bună-starea noastră.

Un cadou subevaluat:

#1Sunt gratuite

Oriunde citești acest articol, poți sta jos, în picioare sau cum doreși tu și îmbrățișa un prieten.

Fericire fără bani.

#2Sunt rapide 

Într-o societate care adoră rezultatele rapide, îmbrăţișările pot fi un adevărat câștigător.

Efectele au loc imediat, la contact.

 #3Este ușor să faci asta

Nu există nici o îndoială că am ajuns să credem că a reuși în viață și a fi fericiţi este complicat.

Ei bine, pentru a îmbrăţișa nu ai nevoie de cursuri sau tehnici.

 #4Sunt sigure

Dorința fiecăruia dintre noi este să fie fericit. Televizorul, emisiunile de divertisment, în unele cazuri abuzul de droguri și alcool. Pentru unii, aceste lucruri pot însemna fericire. Desigur, toate aceste modalități, pot avea și efecte secundare.

Îmbrățișările sunt un inductor de fericire în condiții de siguranță, fără efecte secundare. Câștig-câștig pentru toată lumea.

 #5Funcționează

Cel mai important, îmbrăţișările..funcționează. Ele sunt producătoare de bună stare și îmbunătățesc legăturile noastre cu ceilalţi, produc încredere și fericire.

Sa fie simplele îmbrăţișări chiar atât de... simple ?

Un articol scris de:  Caraveţeanu Mădălina

Surse: http://themindunleashed.org/2015/01/8-ways-science-reveals-hugging-creates-physiological-response-equivalent-drugs.html http://kulraj.org

Login Ca sa adaugi un comentariu trebuie sa te loghezi.

Articole Similare

Modalități de a face față pandemiei în izolare
Pandemia de coronavirus și regulile de izolare au adus cu ele un sentiment de încordare, indiferent de unde locuim și cu cine.
Strategii de control ale furiei
Nu poți elimina complet emoțiile de furie, însă poți face schimbări în modul în care evenimentele te afectează și maniera în care răspunzi lor.
Zece idei simple despre cum să asculți cu adevărat
Pentru a comunica eficient nu este de ajuns doar să vorbești, trebuie să înveți și să asculți.
Acceptarea de sine necondiționată
Este posibil ca cei mai mulți dintre noi să nu avem încă informațiile necesare despre ce anume înseamnă acceptarea de sine necondiționată și cum putem să o obținem.
Ce este respectul de sine și cum îl poți dezvolta?
Cu toții am auzit vorbindu-se despre importanța respectului de sine, aceasta devenind o expresie des utilizată în ultimii ani.
Social Media

Fii la curent cu noutățile, urmărește-ne:

Susține proiectele Asociației Respiro

Fii voluntar
Te așteptăm alături de noi dacă dorești să te implici împreună cu echipa Respiro într-unul din următoarele domenii: consiliere psihologică, redactare articole sau alte materiale educative, speaker evenimente, găzduire evenimente.
Trimite-ne CV-ul tău și o scrisoare de intenție pe adresa de e-mail: contact@respiro.ro!

Donează
Influențând viața unui om poți influența o lume!
Poți face diferența în viața unui tânăr! Prin contribuția ta vei face posibil accesul la servicii profesionale de consiliere psihologică și resurse pentru dezvoltarea socio-emoțională a tinerilor lipsiți de resurse financiare.
Susține activitatea Asociației Respiro făcând o donație în contul:
CIF: 33421979
IBAN: RO95BREL0002001722140100 Libra Bank

Apasă butonul donează și vei fi direcționat către operatorul de plată cu cardul. Îți mulțumim!