Descoperă · miercuri, 19 dec.

Respiro Help

Ești tu cu adevărat unic?

CE ÎNSEAMNĂ SĂ FII UNIC?

Ipoteza de bază că fiecare are o amprentă digitală unică, datorită căreia poate fi identificat rapid printr-o bază de date informatizată, s-ar putea să nu fi complet adevărată. Această teorie este susţinută de Mike Silverman, expertul care a introdus primul sistem pentru detectarea automată a amprentelor digitale pentru poliţia metropolitană engleză.

Conform declaraţiilor lui Silverman, de fapt, erorile umane, imprimările parţiale şi pozitivele false ar putea însemna că probele bazate pe amprentele digitale nu sunt atât de fiabile cum se credea. În plus, domnul Silverman subliniază că nimeni nu a demonstrat încă faptul că amprentele digitale sunt unice, iar membrii unei familii pot avea în comun elemente ale aceluiaşi model de amprentă.

ÎN CE CONSTĂ UNICITATEA FIECĂRUI OM?

Ne place să credem că suntem unici. Cu toate acestea, atunci când suntem întrebați: „Ce te face unic?” unii dintre noi, ne aflăm în dificultate când trebuie să oferim un răspuns. În prezent, există o serie de tehnici biometrice care pot determina cine este un individ cu un grad ridicat de precizie. Următoarea este o lista a celor 4 modalități principale folosite pentru a determina identitatea unei persoane.

Urechile - urechile fiecărei persoane au curbe. Potrivit lui Mark Nixon, cercetător la Universitatea din Southampton, urechile ar putea ajuta la identificarea persoanelor mai bine decât amprentele, care se pot uza în timp. „Când te naști, urechea este pe deplin formată. Lobul coboară un pic, odată cu înaintarea în vârstă, dar în general, urechea rămâne aceeași. Este un mijloc foarte bun de a identifica persoanele", susține Nixon.

Echipa sa a dezvoltat un algoritm capabil să identifice o persoană din alte 252 cu o precizie de 99,6%. Software-ul conceput de cercetători analizează modul în care lumina este reflectată de caracteristicile curbate ale urechilor. Oamenii de știință recunosc că software-ul are limitele sale; iluminatul insuficient sau în cazul persoanelor care poartă bijuterii, care pot schimba forma urechii, dar susțin că ar trebui folosit ca o măsură suplimentară la amprentele digitale.

Irisul - împreună cu amprenta digitală și scanarea retinei, scanarea irisului a devenit un alt instrument util pentru protecția informațiilor și a zonelor extrem de sigure. Irisul este cel care controlează dimensiunea pupilei și oferă, de asemenea, culoarea ochilor noștri, în funcție de cantitatea de melatonină. Scanarea irisului este utilă, deoarece în timp ce „colorarea și structura irisului este legată de gene, detaliile modelului nu sunt", se precizează pe site-ul FBI (Biroul Federal de Investigații). Irisul se dezvoltă încă din uter, apoi, chiar înainte de naștere se definitivează detaliile modelului, care este unic.

Limba - în timp ce dinții unei persoane, dar și marca mușcăturii au fost analizate în instanțe încă din anii 1970, partea cu adevărat unică a gurii ar putea fi limba. Amprentele se pot schimba ușor în timp, dar limba rămâne aproape întotdeauna la fel, deoarece este protejată în interiorul gurii. Limba poate fi un instrument util pentru identificare, deoarece este „unică pentru fiecare persoană, atât sub aspectul formei, cât și al texturii fiziologice de suprafață".

Mersul - fiecare merge în felul său și nu contează doar modul în care ne mutăm picioarele. Mersul ține cont de cum se mișcă tot corpul atunci când pășești și se definitivează, de regulă, odată cu încheierea procesului de creștere. Atunci, caracteristicile anatomice individuale dau fiecărui individ un mers specific, atât de particular încât există studii încă din anii 1970 care arată că putem recunoaște după mers oamenii pe care-i cunoaștem, cu o precizie de 90%.

Pe lângă aspectul fizic ce te diferențiază de ceilalți, mai există un lung șir de aspecte ce te fac să fii unic, precum: modul în care tu percepi lumea, în care simți, în care trăiești fiecare experiență, în care îți manifești dragostea, în care privești, zâmbești, atingi, îmbrăţișezi, în care îi inspiri pe ceilalți, în care trăiești, în care…

Acum cred ca nu mai există dubii. Ești cu adevărat unic și nimeni niciodată nu te-ar putea înlocui așa că, fă ca fiecare nouă zi a vieţii tale să conteze atât pentru tine, cât și pentru cei din jurul tău. Zâmbește, iubește, trăiește, dăruiește! Nimeni nu o va putea face vreodată în locul tău!

Surse:

http://tophealthnews.net/fingerprints-arent-as-unique-as-first-thought-but-these-4-special-characters-prove-nobody-is-the-same/

http://edition.cnn.com/2015/12/04/health/unique-body-parts/

http://www.medicaldaily.com/special-snowflake-4-things-other-your-fingerprints-make-you-1-72-billion-327710

http://epochtimes-romania.com/news/atentie-amprentele-digitale-s-ar-putea-sa-nu-fie-unice---216290 h

ttp://sanatate.bzi.ro/4-parti-ale-corpului-altele-decat-amprentele-care-te-fac-unic-in-lume-58873

Articol scris de:  Mădălina Caravețeanu

Articole Similare

În mintea unei persoane cu depresie
Te-ai gândit vreodată că perspectiva ta asupra timpului, asupra trecutului, prezentului și viitorului poate influența felul în care îți trăiești viața și în care te simți?
Copiii și lumea digitală
Copiii petrec timp mai mult ca niciodată privind către ecrane, fie că este vorba de smartphone, tabletă, televizor, computer sau alt dispozitiv.
Bulimia: ce este, de ce apare și cum o putem combate
Această tulburare poate afecta funcționarea zilnică normală a persoanei.
Împăcarea intimităţii emoţionale cu cea sexuală în relaţiile de lungă durată şi căsnicii
Studiile au arătat că oamenii sunt mult mai atraşi de partenerul lor atunci când acesta întreprinde o activitate care îl pasionează.
Recomandări cu privire la insomnie
Insomnia este un simptom sau o tulburare distinctă care se manifestă prin dificultăți în a adormi, somn de slabă calitate sau insuficient.
Social Media

Fii la curent cu noutățile, urmărește-ne:

Susține proiectele Asociației Respiro

Fii voluntar
Te așteptăm alături de noi dacă dorești să te implici împreună cu echipa Respiro într-unul din următoarele domenii: consiliere psihologică, redactare articole sau alte materiale educative, speaker evenimente, găzduire evenimente.
Trimite-ne CV-ul tău și o scrisoare de intenție pe adresa de e-mail: contact@respiro.ro!

Donează
Influențând viața unui om poți influența o lume!
Poți face diferența în viața unui tânăr! Prin contribuția ta vei face posibil accesul la servicii profesionale de consiliere psihologică și resurse pentru dezvoltarea socio-emoțională a tinerilor lipsiți de resurse financiare.
Susține activitatea Asociației Respiro făcând o donație în contul:
CIF: 33421979
IBAN: RO95BREL0002001722140100 Libra Bank

Apasă butonul donează și vei fi direcționat către operatorul de plată cu cardul. Îți mulțumim!