Eliberează-te · marți, 13 dec.

Respiro Help

Echilibrarea balanței stresului

 

Conform unor statistici din SUA, mai mult de 70% dintre persoanele care se confruntă zilnic cu stresul acuză stări depresive din cauza acestuia. Cu toate că nu avem o statistică precisă la nivelul țării noastre, nu ar fi eronat să afirmăm că lucrurile nu stau mai bine nici aici. Ritmul vieții modern ne-a aruncat pe mulți dintre noi într-o cursă contra cronometru. Presiunea de la locul de muncă, lipsa banilor  și a timpului sunt principalele probleme cu care aproape orice individ se confruntă.

Stresul a ajuns să fie implicat în aproape orice problemă medicală cu care ne confruntăm în zilele noastre: boli cardiace, ulcere, dureri de cap și de spate, crize nervoase, chiar și cancer. Pe de altă parte și lipsa stresului poate invita boala și poate produce oboseală, plictiseală, neliniște, nemulțumire și depresie. Stresul legat de zborul cu parașuta sau datorat unei cine romantice pot produce adevărate simțăminte de satisfacție și stare de bine. Sănătatea a fost definite ca fiind abilitatea de a ne adapta la stresurile vieții. Așadar, oamenii sănătoși trebuie să descopere modalități de echilibrare a balanței stresului.

Este destul de dificil să provoci daune serioase unui organism sănătos numai prin stres. Astfel, ne putem proteja organismal împotriva efectelor dăunătoare ale stresului în viața noastră administrându-ne câteva „pilule” antistres:

  1. Exercițiul fizic regulat. Cel puțin 30 de minute de exercițiu fizic intens în fiecare zi crește nivelul de endorine, astfel organismul nostrum intră într-o stare de bine care ne protejează de stresul negativ. Endorfinele sunt produse și prin expunerea organismului la razele soarelui, în aer liber, astfel exercițiu fizic în aer liber aduce un beneficiu dublu organismului nostru.
  2. Adoptarea unei alimentații preponderant vegetariene. Organismul nostru dispune mai bine de o astfel de alimentație, ceea ce duce la creșterea nivelului energetic, a eficacității și implicit a rezistenței.
  3. Evitarea totală a tutunului, alcoolului și cofeinei sau a altor droguri dăunătoare.
  4. Odihna adecvată. Odina este unul dintre factorii cei mai ignorați de către marea majoritate a indivizilor, cele două ore de somn de dinainte de miezul nopții lipsind cu desăvârșire. Mai mault decât atât, pe lângă orele de somn din timpul nopții, aici se adaugă și momentele de relaxare și recreere de pe parcursul zilei.
  5. Folosirea la discreție a apei, atât pentru uz intern cât și extern. Este indicat să consumăm între șase și opt pahare de apă în fiecare zi. O modalitate excelentă de a începe ziua este dușul alternative cald-rece.
  6. Cultivarea unei atitudini mentale Imaginați-vă un bătrân gârbov, care merge la un serviciu plictisitor pe o ploaie torențială. Oare ce e în mintea lui? Imaginați-vă și doi-trei copii jucându-se în ploaie. Oare care este simțământul lor? Starea de bine nu depinde de împrejutări, ci de atitudinea noastră față de acestea.

Viața ne oferă aproape întotdeauna posibilitatea de a alege. Depinde de noi cum le privim.

Un articol scris de: Sorina Ilie

Sursa: http://www.statisticbrain.com/stress-statistics/

Articole Similare

Social media - te ajută sau nu să treci peste o despărțire?
În timp ce Facebook poate facilita menținerea contactului cu prietenii și informarea cu privire la viețile acestora, accentul pus de această platformă pe conexiunea dintre oameni poate prezenta provocări semnificative atunci când vine vorba de ruperea co
De ce apar problemele în cuplu? Ce otrăveşte o relaţie
Fundamentul relațiilor de cuplu fericite este prietenia (cunoașterea profundă a celuilalt, gesturile de zi cu zi).
Teama de respingere şi cum o gestionăm
Teama de respingere este o variabilă care poate ieşi la suprafaţă în diferite momente ale vieţii, precum în interviurile de angajare, în oportunităţile de a întâlni noi oameni, în relaţii ori în activităţi care ne expun social.
Nu riști, nu câștigi!
Oamenii regretă mai mult ratarea oportunităților romantice decât respingerea.
Cum să mă iubesc?
Aminteşte-ţi că iubirea de sine, precum iubirea în orice altă relaţie decât cu tine însuţi, este mai mult un proces decât o destinaţie, aşa că bucură-te de traseu.
Social Media

Fii la curent cu noutățile, urmărește-ne:

Susține proiectele Asociației Respiro

Fii voluntar
Te așteptăm alături de noi dacă dorești să te implici împreună cu echipa Respiro într-unul din următoarele domenii: consiliere psihologică, redactare articole sau alte materiale educative, speaker evenimente, găzduire evenimente.
Trimite-ne CV-ul tău și o scrisoare de intenție pe adresa de e-mail: contact@respiro.ro!

Donează
Influențând viața unui om poți influența o lume!
Poți face diferența în viața unui tânăr! Prin contribuția ta vei face posibil accesul la servicii profesionale de consiliere psihologică și resurse pentru dezvoltarea socio-emoțională a tinerilor lipsiți de resurse financiare.
Susține activitatea Asociației Respiro făcând o donație în contul:
CIF: 33421979
IBAN: RO95BREL0002001722140100 Libra Bank

Apasă butonul donează și vei fi direcționat către operatorul de plată cu cardul. Îți mulțumim!