Experimentează · marți, 13 dec.

Respiro Help

Cum ar fi să te întâlnești cu tine?

 

Ȋn această lume pro-socială, suntem puternic influenţaţi în a petrece cât mai mult timp unii cu ceilalţi: direct sau indirect, ceea ce, este un lucru bun. Depindem și avem nevoie de alte persoane, pentru a exista. Ȋnsă, cum ar fi să îţi oferi timp, pentru a te întâlni cu tine?

Din când în când, ai putea sa iei o scurtă pauză de la conexiunea cu ceilalţi pentru a încerca să te conectezi cu tine, printr-un timp, pe care să îl petreci singur. Să fii capabil să rămâi în liniște, să citești, să scrii, să te rogi sau să meditezi la starea sufletului tău. Singurătatea ar putea reprezenta un exercițiu, dar și un test pentru inima ta. Ai să fugi de ea, de tine?

În lumea de astăzi ce ne oferă iluzia permanentei conectări, a găsi singurătatea și a te bucura de ea a devenit o artă pierdută.

Ceea ce îmi doresc să-ți transmit mai departe, nu este faptul că ar trebui să îți trăiești viața singur, ci că există beneficii oferite de singurătate, pentru că nu este nimic mai eliberator și încurajator, decât a învață să îți apreciezi propria companie.

1. Ajungi la o mai bună înțelegere a ta

Te cunoști cu adevărat? Ȋnțelegi cine ești, ce cauți pe acest Pământ, în ce direcție te îndrepți, ce îți motivează acțiunile, pentru ce trăiești?

Timpul ne este limitat.

Nu te pierde în detalii, în ceea ce spun ceilalți că ai fi, află singur cine ești, înțelege-te, cunoaște-te, pune-ți ținte înalte, dar realiste și află de ce și pentru ce ți le pui.

Toate aceste lucruri te vor ajuta să ai mai multă încredere în tine, pentru că, prin prisma răspunsurilor, vei ajunge să înțelegi că modul în care faci tu lucrurile, și de ce le faci, reprezintă numai și numai modul și motivațiile tale, pe care nimeni altcineva nu le poate avea.

2. Te forțează să devii mai puțin dependent de ceilalți

Majoritatea oamenilor nu le place să fie singuri deoarece simt nevoia de a fi sociali, de a interacţiona cu ceilalți. Aceasta reprezintă o parte a naturii umane.

Cu toate acestea, o parte dintre noi suntem dependenți de ceilalți, pentru propria fericire. Aceștia sunt folosiți ca metode de distragere. Distragere de la ce? De la noi înșine?

Dar de ce ai simți nevoia să te ții pe tine, departe de tine?

3. Încetinești

Viață nu este o cursă. Dacă ar fi, atunci ar trebuit să încercam să evităm linia de sosire, nu să ne dorim să ajungem acolo cât mai repede. Ia-ți timp să încetinești pentru a te bucura de lucrurile mici, de aerul din jurul rău, de scaunul pe care stai, de soare, ploaie sau natură; s-ar putea să îţi aducă o mai mare bucurie decât te-ai fi gândit vreodată.

4. Îți vei cunoaște punctele slabe

Oamenii par să se teamă de a fi singuri și de a ajunge să se cunoască, pentru că se tem de ceea ce vor găsi. Egoul nu este de acord cu meditația în această direcție, deoarece știe că va găsi acolo și lucruri mai puţin plăcute. Cu toții avem slăbiciunile noastre. Poți alege să le ignori sau poți înțelege și învața cum să te poziționezi în așa fel încât să lucrezi la a le îmbunătăți.

5. Vei ajunge la concluzia că ești suficient pentru a te face fericit

Singura modalitate de a atinge fericirea durabilă este de a fi fericit cu minumul necesar. De ce? Menținerea oricărui lucru necesită constanță și singurul lucru cu care rămâi, după ce toate trec, ești tu. Poți pierde orice altceva, însă ar fi de preferat, să nu te pierzi pe tine. Deciziile, îţi aparţin.

În final, s-ar putea să fie o idee bună în a petrece ceva timp cu o persoană asemenea ţie, minunată! Ar putea fi util și benefic.

Ce părere ai, îţi acorzi această întâlnire ?

 

Un articol scris de: Mădălina Caravețeanu

Bibliografie:

http://www.skillsyouneed.com/rhubarb/time-alone.html

http://www.lifehack.org/articles/communication/when-you-start-enjoy-being-alone-these-10-things-will-happen.html

https://www.psychologytoday.com/blog/high-octane-women/201201/6-reasons-you-should-spend-more-time-alone http://elitedaily.com/life/15-reasons-why-you-should-spend-more-time-with-yourself/ http://thoughtcatalog.com/angelisey-ramos/2014/10/5-awesome-benefits-of-spending-time-alone/

Articole Similare

Cinci sfaturi scurte despre cum să-ți exprimi opinia
Ca să-ți exprimi opinia fără să întâmpini riscul unor consecințe imprevizibile, e bine să ții cont de câteva sfaturi.
Cinci mituri despre relații și iubire
De foarte multe ori și mai ales într-o căsnicie sau într-o relație de cuplu, nu este plauzibil să crezi că nu vor exista conflicte.
Scrisoare post-despărțire sau despre cum să treci peste o despărțire neașteptată
Ne despărțim de oameni și de locuri dragi. Putem spune că viața, printre altele, se alcătuiește dintr-un lung șir de plecări. Pană când... ajungem să plecăm de tot. Au ceva în comun toate aceste despărțiri?
Cum știi că ai o relație sănătoasă?
Relațiile sunt o parte importantă a unei vieți sănătoase. Studiile au arătat în nenumărate rânduri că legăturile sociale sunt indispensabile sănătății fizice și mintale.
Modalități de a face față pandemiei în izolare
Pandemia de coronavirus și regulile de izolare au adus cu ele un sentiment de încordare, indiferent de unde locuim și cu cine.
Social Media

Fii la curent cu noutățile, urmărește-ne:

Susține proiectele Asociației Respiro

Fii voluntar
Te așteptăm alături de noi dacă dorești să te implici împreună cu echipa Respiro într-unul din următoarele domenii: consiliere psihologică, redactare articole sau alte materiale educative, speaker evenimente, găzduire evenimente.
Trimite-ne CV-ul tău și o scrisoare de intenție pe adresa de e-mail: contact@respiro.ro!

Donează
Influențând viața unui om poți influența o lume!
Poți face diferența în viața unui tânăr! Prin contribuția ta vei face posibil accesul la servicii profesionale de consiliere psihologică și resurse pentru dezvoltarea socio-emoțională a tinerilor lipsiți de resurse financiare.
Susține activitatea Asociației Respiro făcând o donație în contul:
CIF: 33421979
IBAN: RO95BREL0002001722140100 Libra Bank

Apasă butonul donează și vei fi direcționat către operatorul de plată cu cardul. Îți mulțumim!