Deconectează-te · luni, 25 feb.

Respiro Help

Comunică în mod eficient

Recunoaștem cu toții diferența dintre a vorbi pur și simplu și a comunica. Comunicarea implică faptul că ambele părți sunt interesate de subiect și au același orizont în legătură cu ceea ce se discută - acest lucru va duce la rezultate benefice și va slăbi cel mai probabil tensiunile acolo unde există conflicte. Merită să-ți revizuiești abilitățile de comunicare. Iată, în acest sens, câteva indicii pentru a putea să-ți îmbunătățești stilul de comunicare.

Începe prin a lua în considerare ceea ce îți trece prin minte înainte, în timpul și după o conversație sau interacțiune.

Conversațiile nu merg într-un singur sens, așa că este esențial să recunoști opiniile și perspectivele celeilalte persoane. Acceptă că aceasta are dreptul să creadă ceea ce vrea. Odată ce ai înțeles cealaltă personă, îți poți afirma propria poziție, credințele și nevoile.

Ascultă cu atenție ceea ce are de spus cealaltă persoană. O persoană comunicativă deschisă reacționează și răspunde la replicile celeilalte persoane și își adaptează propriile comentarii în consecință. Evită să întrerupi cealaltă persoană și expuneți-vă punctele de vedere pe rând.

Este în mod evident în regulă să resimțim diverse emoții în timpul oricărei interacțiuni, dar în majoritatea cazurilor vei înțelege și vei comunica mai eficient dacă încerci să îți păstrezi calmul pe cât posibil. Formulează-ți propriile opinii pe un ton relaxat; încearcă să păstrezi un control cu privire la volumul și tonalitatea vocii tale: cu cât devii mai iritabil, cu atât mai puțin te va asculta cealaltă persoană.

Sursa: Timothy J. Sharp. 100 de căi spre fericire. Editura Trei, 2011, pp. 110, 111.

Articole Similare

Sănătatea mintală portretizată în filme
Tulburările mintale sunt încă într-o anumită măsură stigmatizate, însă această stigmatizare descrește odată cu o conștientizare crescută la nivel de populație și cu familiarizarea față de aceste dificultăți mintale.
Ce pot face ca să mă iubesc?
Încercăm în permanență să îi iubim pe cei din jur, însă în această încercare ardentă de a iubi și de a ne face iubiți, uităm să ne iubim pe noi înșine.
Împrietenește-te cu eșecul!
Ca tineri entuziaști, ajungem într-un punct în care ne uităm la viața noastră și ni se pare că nu am realizat încă ceea ce ne-am propus, din contră... că la un anumit nivel, am eșuat.
Cea mai mare bogăție este să te mulțumești cu puțin
Când nemulțumirea se referă la dorința de a deține diverse obiecte, e o sursă de nefericire.
De ce apare furia și cum o putem gestiona
Fiecare dintre noi s-a confruntat cel puțin o dată în viață cu furia. În anumite doze, furia poate fi chiar benefică (de exemplu poți părea mai convingător), însă în doze prea mari poate deveni disfuncțională și ne putem surprinde făcând lucruri pe care a
Social Media

Fii la curent cu noutățile, urmărește-ne:

Susține proiectele Asociației Respiro

Fii voluntar
Te așteptăm alături de noi dacă dorești să te implici împreună cu echipa Respiro într-unul din următoarele domenii: consiliere psihologică, redactare articole sau alte materiale educative, speaker evenimente, găzduire evenimente.
Trimite-ne CV-ul tău și o scrisoare de intenție pe adresa de e-mail: contact@respiro.ro!

Donează
Influențând viața unui om poți influența o lume!
Poți face diferența în viața unui tânăr! Prin contribuția ta vei face posibil accesul la servicii profesionale de consiliere psihologică și resurse pentru dezvoltarea socio-emoțională a tinerilor lipsiți de resurse financiare.
Susține activitatea Asociației Respiro făcând o donație în contul:
CIF: 33421979
IBAN: RO95BREL0002001722140100 Libra Bank

Apasă butonul donează și vei fi direcționat către operatorul de plată cu cardul. Îți mulțumim!