Mica enciclopedie Hygge – mic îndrumar pentru a fi mai fericiți zi de zi

Mi-e greu să cred că nu ați auzit în ultimii doi ani termenul hygge. Spun asta pentru că aproape toți oamenii pe care eu îi urmăresc pe site-urile proprii sau pe Instagram menționează des cuvântul acesta în postările lor.

 

Hygge – Rețeta daneză a fericirii

Așa s-a născut și curiozitatea mea cu privire la această mică enciclopedie. Scrisă de CEO-ul Institutului de Cercetare a Fericirii din Copenhaga, Meik Wiking, Mica enciclopedie Hygge promite să ofere rețeta daneză a fericirii.

Vă spun însă din capul locului că Mica enciclopedie Hygge e departe de a fi un volum motivațional. Și cred că asta o face o lectură atât de specială. Așa că, înainte de a povesti mai multe despre carte, vreau să încep cu o sugestie: nu o tratați ca pe o carte despre cum să fii mai fericit pentru că este mult mai mult decât atât.

 

Ce este hygge

Revenind la concept, hygge este un concept danez, intraductibil în limba română, care se referă, în sensul larg, la micile momente de bucurie pe care le trăim singuri sau în compania celor dragi.

Cuvântul este intraductibil și pentru că se referă la o mare varietate de activități și/sau momente. Altfel spus, o carte citită sub o pătură pufoasă este un moment hygge. Însă la fel putem numi și o cameră accesorizată și mobilată astfel încât să le inducă o stare de bine locatarilor săi. Hygge poate fi momentul în care beți prima gură de cafea a zilei, dar la fel de bine poate fi și pregătirea unei mese pentru cei dragi.

Nu există o rețetă pentru a trăi momente hygge, deoarece fiecare dintre noi le poate resimți altfel. Și tocmai asta face Mica enciclopedie hygge: vă explică acest concept în termeni cât mai accesibili și vă îndrumă să descoperiți propriile momente de fericire și liniște interioară.

Ah, era să uit... Hygge nu se referă doar la momentele în sine, ci și la pregătirea lor. O masă alături de familie este hygge, însă și pregătirea sa poate fi descrisă prin același cuvânt.

Ce mi-a plăcut la cartea asta și ce mă face să o recomand des este faptul că îți amintește de cât de puține lucruri ai nevoie pentru a fi fericit. Mi se pare o lectură perfectă pentru sezonul rece (cu precădere). Însă, la fel de bine, mi se pare și genul de carte care poate constitui un cadou reușit pentru cei dragi.

Recomand cartea oricui, fără nicio excepție!

 

 

autentifică-te pentru a adăuga comentarii