Meditați! Teme de gândire pentru lideri  – John C. Maxwell
Dacă îți dezvolți obiceiul de a avea succes, atunci vei face din succes un obicei.” (Michael Angie)

Când auzi termenul „dezvoltare”, care este primul cuvânt care-ți vine în minte? Cum definești acest cuvânt, raportându-te la ceea ce știi deja? În DEX, verbul „a dezvolta” (despre oameni) este definit prin următoarele cuvinte: a evolua treptat (în ceea ce privește intelectul), a amplifica în mod creator (o doctrină, o teorie, o idee), a completa cu idei, cu informații noi, a expune amănunțit etc. Cunoscută ca „evoluție personală” sau „self help” prin intermediul cărților sau filmelor, dezvoltarea personală presupune să îți dezvolți aptitudinile și să-ți îmbunătățești starea interioară, aceasta fiind deseori afectată de problemele pe care le întâmpinăm și de stresul care se acumulează.

John Calvin Maxwell este un prozator, autor american și pastor cunoscut în toată lumea. A publicat numeroase cărți despre leadership, încadrate în domeniul literaturii motivaționale. A fost partener în diverse proiecte din acest domeniu și a ținut prelegeri lungi pentru liderii din mai multe organizații, companii internaționale sau societăți naționale. Printre cărțile pe care le-a scris se numără următoarele: Meditați!, Dezvoltă liderul din tine, Cele 17 legi ale muncii în echipă, Harta succesului, Talentul nu este suficient, Uneori câștigi, uneori înveți etc. Prin intermediul cărților, înveți lucruri și tehnici care te aută să te dezvolți din aproape toate punctele de vedere. Dezvoltându-te mereu, poți să descoperi cine ești și ce simți, de fapt, precum și ce vrei să faci mai departe.

Cartea Meditați! Teme de gândire pentru lideri îți oferă 164 de pagini de experiențe diferite, exemple de personaje biblice care au muncit din greu ca să ajungă adevărați lideri și modele pentru cei din jur. Este structurată în patru părți, iar fiecare are mai multe capitole, după cum urmează: „Vorbe înțelepte din Biblie”, „Indicatori ai potențialului”, „Afirmații despre succes”, „Atenție la perspective!”. Volumul este o sursă veritabilă de inspirație utilă pentru orice lider, fie că este la începutul carierei sau deja cu experiență în leadership. Maxwell vorbește despre atitudinea, productivitatea și potențialul unui om, afirmând că „totul vine din inimă și minte”.

„Mentalitatea vă determină personalitatea. De aceea, în Sfânta Scriptură, suntem sfătuiți să fim atenți la lucrurile spre care ne îndreptăm atenția. În Epistola către Filipeni, capitolul 4, versetele 8-9, scrie așa: „Mai departe, fraților, câte sunt adevărate, câte sunt de cinste, câte sunt drepte, câte sunt curate, câte sunt vrednice de iubit, câte sunt cu nume bun, orice virtute și orice laudă, la acestea să vă fie gândul. Cele ce ați învățat și ați primit și ați auzit și ați văzut la mine, acestea să le faceți, și Dumnezeul păcii va fi cu voi.”

Vrei să fii un exemplu bun pentru cei din jurul tău? Vrei să știi cât mai multe și să înveți din fiecare experiență? Atunci nu rămâne decât să citești această carte și să pui în practică ceea ce vei descoperi prin intermediul lecturii. Mult succes!

Surse bibliografice:
John C. Maxwell, Meditați! Teme de gândire pentru lideri, Editura Curtea Veche Publishing, București, 2012, pg. 11.

Articol scris de: Denisa Oprea

autentifică-te pentru a adăuga comentarii