În căutarea creștinului pierdut

Unele cărți, deși sunt scurte, pot cuprinde în interiorul lor fie o mulțime de idei folositoare, fie chiar și o singură idee capabilă să producă o dezbatere și o mare frământare în forurile interioare ale cititorului. Cărțile care pun întrebări, care lansează provocări, sunt cu adevărat folositoare pentru dezvoltarea omului, orice domeniu ar explora. Această carte vorbește despre relația noastră cu Dumnezeu și ne propune o nouă viziune.

Născut într-o familie adventistă, confruntându-se cu provocările lumii în care se afla și acceptându-i viciile, reușește să se piardă printre credincioșii nominali, care răspund prezent doar în registrele de nume. Nu ar fi putut fi vorba de o viață spirituală și devoțională pentru Mike. Se confrunta cu multe problemele și de aceea i se părea de multe ori ca fiind imposibil să le și poți birui. Până în momentul în care a decis să se încreadă în Dumnezeu și să Îl lase pe El să lupte cu dependența sa de tutun. Și minunea chiar s-a întâmplat. Așa că a reînnodat legătura tăiată cu Dumnezeu, transformându-și complet viața.

Pe lângă această experiență de viață, avem o mulțime de subiecte care sunt tratate în aceste pagini. Și pentru aceasta, pot spune că această cărțulie se adresează oricui, pentru că oricine a avut la un moment dat probleme cu controlul mâniei, cu vocabularul, stima de sine sau iertarea. Toate aceste greutăți ne asaltează și ne iau un tribut care aduce asupra noastră nefericire. De cele mai multe ori devenim descumpăniți în urma tumultului unor relații personale defectuoase. Și pierdem șansa de a fi fericiți, în asemenea condiții.

Și totuși autorul are o soluție pentru aceste probleme. Lucrul cel mai greu pentru cineva care citește această carte va fi să creadă. Trăim în epoca în care totul se poate rezolva la capătul unui tratament, al unei rețete minune și urmând o suită de pași înspre scopul final. Oricine caută reușita financiară alcătuiește o asemenea listă și o aduce înaintea publicului. Din cauza acestei suprasaturări, ne pierdem încrederea în orice fel de rețetă.

E normal să pară incredibil ceea ce Mike Jones propune, pentru că, până la urmă, ar însemna că se poate trăi ca în Cer, aici pe Pământ. Sunt vorbe mari, dar nu sunt cu nimic mai mici decât pretenția ridicată de autor. Orice problemă sufletească și spirituală pe care o ai, orice impas sufletesc se poate rezolva atâta timp cât știi să cauți Sursa potrivită. Dacă vei trece prin acești pași, vei putea da la o parte orice lucru care te apasă, îți produce vinovăție, durere și închidere în sine. Oricare dintre aceste probleme pot dispărea și în locul lor se poate produce ceva cu totul nou.

Oamenii sceptici au ajuns să transforme cuvântul creștin destul de ușor într-o insultă, o batjocură, având în vedere că de cele mai multe ori definește mult prea bine ipocrizia. Cei care se proclamă credincioși spun un lucru, dar fac cu totul altul. Așa că cei din jur își pierd încrederea în orice spun astfel de oameni. Dar adevărul este că această situație apare tocmai pentru că există atât de puțini creștini credincioși pe lume. Cei care există sunt prea repede comparați cu sfinții deja trecuți în icoane. Dar oricine poate să devină un adevărat creștin. Poate cartea aceasta va oferi impulsul necesar pentru o încercare de a schimba perspectiva și a schimba o viață obosită și obositoare cu una trăită din belșug.