7 filme despre copilărie, care v-ar plăcea

Copilăria a fost sursa de inspirație a nenumărate cărți și filme. Vă recomand oricare dintre cele 7 filme enumerate mai jos.

1. Billy Elliot (2000). Filmul care l-a lansat pe Jamie Bell ca actor prezintă povestea unui puști, orfan de mamă, pe care tatăl vrea să-l facă boxer, dar care începe să ia, pe furiș, lecții de balet. Coloana sonoră este unul dintre atuurile filmului.

2. Bacheha-Ye aseman AKA Children of Heaven (1997). Poate că nu sunteți fanii cinematografiei iraniene, însă sunt sigur că acest film despre un băiat care pierde pantofiorii surorii sale vă va emoționa profund.

3. The Little Princess (1939). Adaptare a cărții omonime a lui Frances Hodgson Burnett, acest film clasic, difuzat frecvent cu ani în urmă, rămâne și astăzi la fel de plin de candoare.

4. Stand by Me (1986). Construit în jurul planului a patru băieți de a găsi trupul unui copil dispărut, filmul trezește nostalgii prin atenția cu care se apropie de conceptul de prietenie.

5. Lord of the Flies (1963). Un film ambițios, bazat pe romanul omonim al lui William Golding, despre niște copii care, supraviețuind prăbușirii unui avion, ajung pe o insulă unde încep să își asume roluri de adulți.

6. To Kill a Mocking Bird (1962). Doi copii, frate și soră, descoperă că lumea adulților este coruptă, ipocrită și nedreaptă. Din fericire, tatăl lor le este alături ca să le dea un model de verticalitate morală.

7. Hotaru no haka (1988). Film de animație japonez, Hotaru no haka (Mormântul licuricilor) este de o tristețe covârșitoare, explorând tema suferinței copiilor, ca victime ale războiului.

 

Imagine: secvență din filmul Stand By Me

 

autentifică-te pentru a adăuga comentarii